Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Γιωργάκης ο "loser"

Ένας πραγματικά μεγάλος ηγέτης μπορεί να διδάξει Ήθος με το παράδειγμα και τη συμπεριφορά του. Δυστυχώς ο Γιωργάκης Παπανδρέου παρέμεινε "Γιωργάκης" και μετά το τέλος των εκλογών, ενώ θα μπορούσε με την παραίτησή του από την αρχηγία και την ανάληψη της ευθύνης για την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, να φανεί επιτέλους άντρας. Αυτός ο άνθρωπος ποτέ δεν έπεισε ότι ήταν άξιος για πρωθυπουργός και τώρα δείχνει σα να μη συνειδητοποιεί τι συμβαίνει γύρω του. Αδυνατεί να καταλάβει ότι μετά από τρεις συνεχείς εκλογικές αποτυχίες (το 2004, στις Ευρωεκλογές και το 2007), δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να είναι αρχηγός, γιατί έχει καταντήσει αυτό που λένε πολύ πετυχημένα οι Αμερικανοί, "loser".
Έκτός από αυτά, έδειξε και τη μικροψυχία του μη παραδεχόμενος την ήττα και μη δίδοντας συγχαρητήρια στον αντίπαλό του, όπως συνηθίζεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, σαν ένα ελάχιστο δείγμα ψυχικής ευγένειας. Δεν παραδειγματίστηκε από τη συμπεριφορά του χαμένου Καραμανλή το 2000, ο οποίος του τηλεφώνησε δίνοντά του συγχαρητήρια για τη νίκη.

Ίσως να φταίει η κληρονομικότητα.....! Το ίδιο έκανε και ο πατέρας του όταν έχασε τις εκλογές μετά την πρώτη οκταετία του. Εκείνος έδειξε ακόμη χειρότερη συμπεριφορά. Έδωσε εντολή στους υπουργούς του να μην παρευρεθεί κανείς στα υπουργικά γραφεία κατά την ημέρα που έπρεπε να γίνει η παράδοση και παραλαβή των υπουργείων...!

Αυτό το ήθος δίδαξε το ΠΑΣΟΚ στον Ελληνικό λαό, γιαυτό έχουμε φτάσει στα σημερινά χάλια, που κανένας δεν σέβεται τον διπλανό του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Χρυσόστομε.

Ανώνυμος είπε...

Τα λέω αλλά δεν μ' ακούει κανείς...! Αλλά θα συνεχίσω να τα λέω, για όσους θέλουν ν' ακούσουν!