Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Αμαρτίες διαρκείας των κυβερνώντων

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από έντυπο της 10ης Αυγούστου 1990, για να δείτε ότι τα προβλήματα των πυρκαγιών που απασχολούσαν την Ελληνική κοινωνία τότε, εξακολουθούν να την απασχολούν και σήμερα, αφού οι αλητήριοι οι πολιτικοί που μας κυβερνούν σφυρίζουν αδιάφορα.

"Κάθε χρόνο συνήθως με την έναρξη και το φούντωμα των μεγάλων πυρκαγιών, οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν μέτρα και "συντονίζουν" το έργο της κατάσβεσης. Και τα μέτρα και ο "συνρονισμός" ατονούν στη συνέχεια, χάνονται με τις πρώτες βροχές και εξαφανίζονται το χειμώνα για να έρθουν και πάλι στην επιφάνεια το καλοκαίρι. Η πολιτεία ουσιαστικά παρακολουθεί και καταγράφει - και πολλές φορές όχι σωστά - το μέγεθος της καταστροφής. Δεν παρεμβαίνει. Πώς είναι δυνατόν αλήθεια να έχουν ανακοινωθεί μέτρα επί μέτρων και ο δείκτης των πυρκαγιών αντί να κατεβαίνει να ανεβαίνει; ¨Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για μέτρα όταν οι υπηρεσίες δασοπυρόσβεσης δεν έχουν υποδομή και λειτουργούν εποχιακά, δηλαδή μη αποδοτικά; Γιατί το εθνικό κτηματολόγιο δεν προχωρά και γιατί καμμένες εκτάσεις αφήνονται λεία των καταπατητών και πριν κινηθεί η πολιτεία ξεφυτρώνουν κάθε είδους αυθαίρετα;"

Και σήμερα ακόμη παραμονές των εκλογών, κανείς δεν αναφέρει τίποτα για το δασολόγιο, που θα έδινε λύση στο πρόβλημα των καταπατήσεων και πιθανόν των πυρκαγιών. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ λένε στην πιάτσα και σίγουρα έχουν δίκιο!

(Το απόσπασμα που δημοσίευσα είναι από το 444 τεύχος του περιοδικού ΑΝΤΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: