Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά θα ψηφίσω ΚΚΕ


Δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά θα ψηφίσω ΚΚΕ για τους κάτωθι λόγους:
Α) Δεν θέλω να μας ξανακυβερνήσει ο Καραμανλής, ο οποίος διέψευσε τις ελπίδες του κόσμου, υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια, για μεταρρυθμίσεις, αναδόμηση του κράτους, καλύτερη παιδεία, τάξη και αφάλεια, αποκρατικοποίηση Ολυμπιακής, λύση του ασφαλιστικού, πάταξη της διαφθοράς, γραφειοκρατίας, εισφοροδιαφυγής, βελτίωση των οικονομικών κ.τ.λ., κ.τ.λ. Τώρα μας ξαναλέει όσα μας έλεγε πριν τις εκλογές του 2004, χωρίς να καταλαβαίνει ότι υποτιμά έτσι τη νοημοσύνη του λαού.
Β) Δεν θέλω να μας κυβερνήσει ο Παπανδρέου που τον επέβαλε στο ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης, αφ' ενός μεν γιατί θεωρώ ότι είναι "λίγος" για κυβερνήτης και αφ' ετέρου γιατί "φάγαμε στη μάπα" αυτό το κόμμα επι 20 χρόνια και είδαμε την προκοπή του. Αρκεί να αναφέρω ότι το 1981 που ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το έλλειμμα ήταν 29% και σήμερα έφτασε στο 110%!!
Γ) Δεν θα ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ, γιατί αυτοί σίγουρα θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. αντίστοιχα.
Ψηφίζοντας το ΚΚΕ βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να συμπράξουν τα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. οπότε τα πράγματα θα χειροτερεύσουν περισσότερο, αφού απλά θα μοιράσουν τα υπουργεία και θα αρχίσουν να διορίζουν νέες στρατιές δημοσίων υπαλλήλων, και θα τους έχουν σε ομηρία για τις άλλες εκλογές! Αν όμως δεν συμβεί αυτό και το ΚΚΕ ανεβάσει το ποσοστό του στο 20-25%, θα είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τους πολιτικούς και ίσως τους αφυπνίσει ή ακόμη το γεγονός αυτό γίνει αιτία να ξεπηδήσει κάποιος πραγματικά νέος πολιτικός σχηματισμός με νέους ανθρώπους για να καλύψει το κενό.
Αν αντικαταστήσουμε την ψήφο στο ΚΚΕ με αποχή από τις εκλογές, ίσως να έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα που μόλις προανέφερα, αλλά δεν το βλέπω να πετυχαίνει, γιατί ο κοσμάκης φοβάται την αποχή, η οποία επιφέρει τιμωρία σύμφωνα με το νόμο ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, έστω και τυπικά.
Δυο λογια μόνο για όσους σκέπτονται να ρίξουν λευκό ή άκυρο. Αυτό θα είναι μεγάλο λάθος γιατί θα ενισχύσει τα μεγάλα κόμματα κυρίως, αφού σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται μόνο από τα έγκυρα ψηφοδέλτια, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα λευκά και άκυρα. Οι αλητήριοι πολιτικοί τα έχουν υπολογίσει όλα για το συμφέρον τους.....!!!

16 σχόλια:

libertarian είπε...

Ο νέος πολιτικός σχηματισμός με νέους ανθρώπους που λές υπάρχει ήδη, λέγεται Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Δημιουργήθηκε πριν τέσσερεις μήνες για να καλύψει το κενό που υπάρχει στο πολιτικό μας φάσμα (δεν υπάρχει φιλελεύθερο κόμμα ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουν) και ο μέσος όρος των μελών είναι 35 ετών.

"θα αρχίσουν να διορίζουν νέες στρατιές δημοσίων υπαλλήλων"

Μια από τις θέσεις μας είναι η κατάργηση την μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι η εκάστοτε Κυβέρνηση χάνει την δύναμη να κρατά σε ομηρία τους πολίτες και να εξαγοράζει τις πολιτικές τους συνειδήσεις.

ankostis είπε...

Δηλαδη σαν να λεμε οτι... η πολιτικη της Παπαρηγα, του να μην τα χωνει στη ΝΔ αποδιδει(!), αφου φερνει απογοητευμενους και απο τα δυο κομματα.

Και αναρωτιωμουνα πως ενα τετοιο κομμα αναδελφο καταφερνει και συγκεντρωνει τα ποσοστά του.

Παντως, φιλε Dr Jekyll, θα πρεπει να ανρωτηθεις και εσυ με τη σειρα σου αν το ΚΚΕ εχει σχεση με το επαναστατικο γιγνεσθαι
(περα απο την αντικαπιταλιστικη ρητορικη και τις μαρξιστικες μεδόδους αναλυσης και δρασης).

Ανώνυμος είπε...

libertarian, μακάρι να αποδειχθεί επιτυχής η προσπάθεια, αλλά δεν το βλέπω εφικτό. Πρώτα πρώτα δεν υπάρχει ενημέρωση του κόσμου, η οποία για να γίνει χρειάζονται χρήματα.

ankostis, νομίζω ότι εξήγησα γιατί θα ψηφίσω ΚΚΕ. Όλα όσα γράφεις δεν με αφορούν γιατί δεν είμαι οπαδός της Παπαρήγα.

libertarian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
libertarian είπε...

Είμαστε η ασύμμετρη απειλή αυτών των εκλογών ;)
Σε σχέση με το κεφάλαιο (τις συνεισφορές των μελών μας) που έχουμε διαθέσει (ιστοχώρος, γραφεία στην Αλεξάδρας και Βασιλισης Σοφίας) έχουμε αποκτήσει αρκετή απήχηση (στα blogs, στα φόρουμς athens voice, LiFo, Ελευθεροτυπία και άλλες εφημερίδες). Σίγουρα το να γνωρίσει την ύπαρξη μας όσο περισσότερος κόσμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντά ένα νεοεκολαπτόμενο κόμμα σαν το δικό μας. spread the word :)

Πάντως αν είναι να ψηφίσεις κάτι καλύτερα να μην είναι το ΚΚΕ, αντιπροσωπέυει τον απόλυτο κρατισμό (τα πάντα Κρατικά) και το μήνυμα που θα στείλεις θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Περισσότερο Κράτος, περισσότερα ρουσφέτια.

monahikoslikos είπε...

Αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου η επιλογή σου είναι θετική και μην ακούς το libertarian αυτοί είναι κι αν είναι...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έχω μια καλύτερη πρόταση και κανείς εχέφρων όσο δογματικός κι αν είναι δεν μπορεί παρά να δεχτεί τα παρακάτω :
1. Ας μην ονειροβατούμε. Η Ελλάδα δεν είναι μεγάλη χώρα. Το πολιτικό της δυναμικό, τόσο αριθμητικά όσο και σε ικανότητα πολιτικών είναι πολύ περιορισμένο. Με άλλα λόγια, αυτοί είναι οι πολιτικοί που έχουμε, μ’αυτούς θα προχωρήσουμε. Εάν υπάρχουν άλλοι ικανότεροι ή δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική, ή μας παραμυθιάζουν και είναι μια από τα ίδια.
2. Κανένα κόμμα δεν έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία 60-70% για να κυβερνά ολιγαρχικά. Παρατηρήθηκε στο παρελθόν, το έκτρωμα ο Σημίτης με 0,5% να κυβερνά Ναπολεώντεια, πετώντας την υπόλοιπη Ελλάδα (58% !!!) στο καναβάτσο.
3. Στο παρελθόν κυβέρνησαν μαζί επιτυχημένα, έστω και βραχυπρόθεσμα τα δύο πολιτκά άκρα της Ελλάδας. Οπότε μπορεί να βρεθεί λύση. Όσοι διαφωνούν με το μοντέλο αυτό (βλ. κομματόσκυλα ΠΑΣΟΚ, είναι εκτός τόπου και χρόνου).
Εξαιτίας των 3 ανωτέρω λόγων, δεν έχουμε την πολυτέλεια να απορρίπτουμε πολιτικές και πολιτικούς με ομολογουμένως ορθές και δοκιμασμένες λύσεις, με την λογική ότι δεν προέρχονται από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

Προτείνω λύση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.
Κάτι σαν την εθνική Ελλάδος με την επιλογή των καλύτερων πολιτικών και πολιτικών.

Κυβέρνηση όχι οξύνσεων και αντιπαραθέσεων, αλλά σύνθεσης και ομοψυχίας. —> ΝΔ
Πρωθυπουργός —> Καραμανλής (είναι ο ικανότερος της παράταξης)

Υπουργοί από διάφορες παρατάξεις.
Ενδεικτικά αναφέρω.
Οικονομίας —> Αλογοσκούφης
Εσωτερικών —> Παυλόπουλος
Δικαιοσύνης —> Βενιζέλος
Δημοσίας Τάξης —> Χρυσοχοϊδης με υφυπουργό Κανέλη
Υγείας —> Παπαδόπουλος
Εργασίας —> Παφίλης
Στο Περιβάλλοντος —> Παπαγιαννάκης
κοκ

Πώς να το κάνουμε; Δεν μπορεί το ΚΚΕ να μιλάει για λύσεις στην οικονομία με πολιτικές του 19ου αιώνα αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά τον πλούτο της χώρας προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ.
Ούτε η ΝΔ να ανέχεται καπρίτσια συντεχνιών Πυροσβεστών και Αστυνομικών με αντίτιμο την καταστροφή της χώρας.
Ούτε φυσικά εξαιτίας του Παπανδρέου να αφανίζονται ικανοί πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά από την πρόταση μου απορρίπτονται πολιτικοί με αποτυχημένο παρελθόν.
Σ’ αυτούς συγκαταλέγεται ένα 80% του ΠΑΣΟΚ και ένα 30% της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μου, θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε τις διαφωνίες και τις δικές σου απόψεις......

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι Καραμανλής και Παπαρήγα έχουν αποδείξη έμπρακτα, ότι και πολιτική σύνθεσης μπορουν να ακολουθήσουν και να συμβάλουν (σε αντίθεση με Παπανδρεόυ και Αλαβάνο) σε ένα κλίμα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας.
Το ΚΚΕ έχει περισσότερα κοινά με τη ΝΔ σε τρόπο σκέψης και πολιτκών κανόνων παρά το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι πολύ Νεοδημοκράτες επιθυμούν και όχι μόνο για λόγους μικροκομματικούς την άνοδο του ΚΚΕ σε επίπεδα 20-25%.
Η πολιτική του ΚΚΕ σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αρωγής δικαιούται πολλά υπουργικά χαρτοφυλάκια.
Ταυτόχρονα δεν επηρεάζει και δεν επηρεάζεται από την οικονομικη πολιτική και την πολιτική συνεργασίας με την Ε.Ε. που θέλει και οφείλει να εφαρμόσει η ΝΔ.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ουάου. 3,5 χρόνια δεν έφτιαξαν παράδεισο..!!!
Δυστυχώς οι Έλληνες σε 3 χρόνια δεν ξεχνάνε συνήθειες 20 και πλέον ετών....

Μεγάλο λάθος να ψηφίσεις το ακριβώς αντίθετο από τα πιστεύω σου. Σκέψου το καλά.

Και εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα, αλλά οι Έλληνες δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Όχι όμως ότι δεν έκαναν.

Το πρόγραμμα ενός μεγάλου κόμματος δεν σταματάει στην 4ετία. Φυσικά και θα σου πει και πράγματα που είπε το 2004. Δεν είναι ΠΑΣΟΚ να λέει άλλα τώρα και άλλα μετά, και να μην έχει κάνει και τίποτα από αυτά που λέει.

agios thomas είπε...

Φίλε μου δεν βγάζω νόημα.
Δεν είμαι...αλλά ψηφίζω, μου κάθεται στραβά. Η επιλογή είναι συνειδητή;

Ανώνυμος είπε...

@vasillis, σου το έχω γράψει και άλλες φορές ότι ο Καραμανλής απογοήτευσε τους Έλληνες. Ύπήρξε άνας άβουλος και άτολμος πρωθυπουργός. Η κυβέρνησή του υποστηρίζει ότι μείωσε το έλλειμμα και την ανεργία, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτό έγινε με τη δημιουργική λογιστική και μόνο. Σε προκαλώ να μου αναφέρεις μία μεταρρύθμιση που έκανε.......

@agios thomas, φαίνεται ότι δεν διάβασες προσεκτικά το ποστ μου. Δεν μπορώ να το γράψω πιο αναλυτικά. Δεν θέλω να με κυβερνήσει κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και για να βοηθήσω στην επιτυχία αυτού του σκοπού, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να ψηφίσω ΚΚΕ. Κάθε άλλη λύση θα φέρει αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμώ.
Δεν μπορώ να καταλάβω που δυσκολεύεσαι και δεν μπορείς να βγάλεις νόημα.
Επί πλέον πρέπει να σου πω ότι αν υπήρχε έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές το ΚΚΕ, ποτέ δεν θα το ψήφιζα.
Η ψήφος μου θα έχει το νόημα της διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας των δύο μεγάλων κομμάτων......

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά θα ψηφίσω ΚΚΕ"

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από κομμουνιστή δηλαδή...
δε μου λες, σου πέρασε από το μυαλό να ψηφίσεις ένα από τα -πιο- μικρά κόμματα;;
"Οικολόγους" ας πούμε. Και όχι Βεργή, σοβαρά πράγματα.

άκου ΚΚΕ...πολύ ηλίθια λογική δικιέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό για τη λογική μου και σε συμβουλεύω να μελετήσεις τον εκλογικό νόμο.
Σου πέρασε λοιπόν απ' το μυαλό, ότι αν οι Οικολόγοι δεν θα πιάσουν (και σίγουρα δεν θα πιάσουν) το 3%, τότε οφελούνται τα δύο κόμματα;

Να μην είσαι τόσο επιπόλαιος και να σκέφτεσαι λιγάκι όταν κακοχαρακτηρίζεις άγνωστους ανθρώπους........

Ανώνυμος είπε...

Αχ φίλε μου δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί που κουβαλούν αντικομμουνιστικό μένος ανατριχιάζουν και μόνο με την ιδέα ότι κάποιος μποτεί να ψηφίζει κάτι έστω και για διαμαρτυρία?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα ευρύ ρεύμα υπερ τησ πολιτικής οικολογίας και συγκεκριμένα των οικολόγων πράσινων, που έχει καταγραφεί ίδη από της τελευταίες δημοσκοπισεις πριν την απαγόρευση της δημοσιευσής τους(μέχρι και 1,7%), οι μη δημοσιευμένες δημοσκοπίσεις δείχνουν απ ότι φαίνεται περετερο άνοδο τους οπότε η εξακοματική βουλή δεν είναι και τόσο ανευηκτη... αλλά και εξω να μείνουν μια καλή τους παρουσία θα τους κατοχυρώσει στην κεντρική πολιτική... να δυο λόγοι που κάνουν την ψήφο στους οικολόγους πράσινους να μην είναι χαμένη ενάς τρίτος είναι βεβαίως να πάρουν 1.5 της εκατό και την κρατική επιχορήγηση που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν το έργο τους (φανταστήτε να πάρουν 1,4 και ενώ θα τους έχουν μάθει το σύνολο της κοινωνίας και θα ξεκινάνε με καλύτερους όρους για να μπουν στη βουλή την επόμενη φορά να προκυρυχθουν εκλογές σε 6 μήνες λόγω κυβερνητικής αστάθειας και να μην μπορέσουν να κατέβουν λόγω αφραγκίας)