Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

"Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται"

Παρ' όλο που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πριν από χρόνια, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, ο Γιωργάκης το θεωρεί ιδιοκτησία του και παραμένει πεισματικά γαντζωμένος στη καρέκλα του αρχηγού. Δεν υπάρχει προηγούμενο σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, να παραμένει αρχηγός κόμματος κάποιος που έχει χάσει πανηγυρικά τις εκλογές, από "τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα". Δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος ότι αυτό σημαίνει, ότι αυτός που ήταν αρχηγός της Αντιπολίτευσης και δεν κατώρθωσε να κερδίσει, είναι παντελώς ανίκανος.
Όλα δείχνουν πλέον ότι μάλλον το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε διάσπαση. Μπορεί δε να συμβεί και το παράδοξο, την 11η Νοεμβρίου να εκλεγεί αρχηγός π.χ. ο Βενιζέλος και ο Γιωργάκης να φύγει με τους φίλους του από το κόμμα, διασπώντας έτσι στην ουσία αυτό που δημιούργησε ο πατέρας του Ανδρέας.

2 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Καλησπέρα.
Αυτό που δημιούργησε ο πατέρας του, δεν ήταν σίγουρα αυτό που εκπροσωπεί ο Σημίτης και ο Βενιζέλος.
Άλλοι, αν σέβονταν το πασόκ, ακόμα κι αν έβλεπαν ότι ο Γιώργος δεν τραβάει, δεν θα τον υπονόμευαν με απραξία ή εσκεμμένες λάθος υποδείξεις. Κι αν ήταν ο Γιώργος λίγος, που δεν είναι, τον κατήντησαν, πού ήταν οι αστέρες προεκλογικά να μας δώσουν τα φώτα τους; Ή φωτίζουν μόνο αν είναι αρχηγοί οι ίδιοι;
Κι από την άλλη δεν κατανοούν ότι ο Έλληνας λειτουργεί με βάση το συναίσθημα, που δεν του διεγείρει ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σημίτης. Ο Γιώργος αυτό το χάρισμα, το έχει. Αρκεί να βρει τον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ στο ότι τον Παπανδρέου τον υπονόμευσαν πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος, με τον ένα ή μετον άλλο τρόπο ο καθένας. Αλλά μήπως αυτό έγινε για τον πρωτότυπο και αντιδημοκρατικό τρόπο που εκλέχτηκε αρχηγός; Με τον τρόπο που προτάθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2004, ήταν αδύνατο να φέρει κάποιος αντιρρήσεις, ή να βάλει υποψηφιότητα. Το 2004 έγινε μία πρωτοφανής καταπάτηση του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το λάθος πληρώνεται σήμερα από όλους.
Διαφωνώ πάντως μαζί σου ότι ο Γιώργος Π. είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί του κόμματος. Αυτή είναι η γνώμη μου.