Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Έρχονται ημέρες Κουτσόγιωργα

Έχω τη γνώμη ότι η μπλογκόσφαιρά μας κυριαρχείται από νεαρους μπλόγκερ και ως εκ τούτου λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται τον αείμνηστο υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μένιο Κουτσόγιωργα, ο οποίος κατηγορούμενος για παρόμοια σκάνδαλα με αυτό της ΖΗΜΕΝΣ που ζούμε στις μέρες μας, έφυγε από τη ζωή το 1991 από εγκεφαλικό, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου γινόταν η δίκη του.

Η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου σήμερα, έχει πολλές ομοιότητες με την εποχή εκείνη. Μεγάλη πολιτική οξύτητα, αλληλοκατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα και ατασθαλίες στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, διαπλοκή συμφερόντων και διακίνηση μαύρου χρήματος, όχι σε λογαριασμούς τραπεζώντης Ελβετίας και του Μονακό, αλλά με κούτες των ........Πάμπερς!! Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε δεν υπήρχαν οι of shore εταιρείες, γνωστές μας υπεράκτιες!

Και λέω ότι η ατμόσφαιρα είναι ίδια και ότι θα "καθήσουν στο σκαμνί" υπουργοί και άλλο αξιωματούχοι, γιατί έχω εμπιστοσύνη στη .....Γερμανική Δικαιοσύνη, όπου γίνονται σχετικές έρευνες και δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει συγκάλυψη των αδικημάτων. Αργά η γρήγορα όλα θα έλθουν στο φως και τότε μπορούμε να πούμε ότι "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο".
Βεβαίως γνωρίζω πολύ καλά ότι οι κατεργάρηδες έχουν λάβει τα μέτρα τους, αφού έχουν φροντίσει να παραγράφονται αυτά τα αδικήματα μετά τα.....τέσσερα χρόνια!
Με τις υγείες μας λοιπόν!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε όλοι νεαροί γιατρέ μου στη μπλογκόσφαιρα. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τα γεγονότα του 1989, "το βρώμικο 89" κατά μερικούς! Θυμόμαστε εκείνη τη δίκη (αμφιλεγόμενη νομίζω) και όλους τους κατηγορουμένους και πρώτα τον Ανδρέα, καθώς και την οριακή αθώωσή του με ψήφους 4-3!
Υποστηρίζω κι εγώ με πολλούς άλλους την άποψη ότι έναν πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του και όχι στο δικαστήριο!
Η Ιστορία θα κρίνει τελικά......

kwtsos είπε...

Ίσως μετά από δέκα χρόνια όσοι θα έχουν πιθανόν καταδικαστεί για το σκάνδαλο SIEMENS θα βγαίνουν πάλι στον αφρό της δημόσιας ζωής εξαγνισμένοι και ηρωποιημένοι παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους σαν τα θύματα του βρώμικου 2009.