Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Συμπρωτεύουσα ώρα μηδέν

Δεν ξέρω αν η Θεσσαλονίκη είναι ερωτική πόλη όπως ακούω συχνά στην TV να λένε οι καλλιτέχνες που την επισκέπτονται. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοί της, είναι το κυκλοφοριακό, που ιδιαίτερα αυτό τον καιρό με τα έργα του μετρό, η ζωή στην πόλη έχει γίνει μαρτυρική. Τα διπλοπαρκαρίσματα στους στενούς της δρόμους είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και γιαυτό κανείς δεν διαμαρτύρεται.

Έτυχε να βρεθώ για λίγες μέρες στη συμπρωτεύουσα, κι έμεινα κατάπληκτος από την αδιαφορία του Δήμου αλλά και του κράτους. Ενώ το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, εξακολουθούν να ανεγείρονται πολυόροφες οικοδομές χωρίς υπόγεια γκαράζ!! Απίστευτό και όμως αληθινό! Για του λόγου το αληθές αναφέρω συγκεκριμμένα ότι το 2007-08 κατασκευάστηκε μια οκταόροφη οικοδομή στην οδό Αλεξανδρείας (πίσω από την εκκλησία της Ανάληψης), χωρίς να έχει κατασκευαστεί ούτε μια θέση υπόγειου πάρκινγκ! Η ανευθυνότητα της κοινωνίας μας σπάει κόκκαλα. Πρώτα πρώτα το κράτος που δεν απαιτεί από τις νέες οικοδομές την ύπαρξη θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων και ακολούθως του Δημάρχου που ανέχεται αυτή την κατάσταση. Αλλά φταίμε και εμείς οι ίδιοι που αγοράζουμε αυτές τις κατοικίες. Αν αυτά τα διαμερίσματα έμεναν απούλητα στον κατασκευαστή, τότε κανείς δεν θα τολμούσε να ξανακτίσει χωρίς την πρόβλεψη θέσεων γκαράζ.

Μένω κατάπληκτος με την ανευθυνότητά αυτών που μας κυβερνούν, αλλά και ημών των ιδίων μας από την αδιαφορία που δείχνουμε. Σε ότι αφορά τα κανάλια και τον τοπικό τύπο, περί άλλα τυρβάζουν.
Κρίμα, πολύ κρίμα......!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κυκλοφοριακό της Θεσ/νίκης είναι μεγαλύτερο από αυτό της Αθήνας. Μιλάω από προσωπική πείρα.....

Dr Jekyll είπε...

Είναι εγκληματικό νομίζω που η πολιτεία αδιαφορεί και επιτρέπει να κτίζονται οικοδομές χωρίς την πρόβλεψη υπογείων χώρων στάθμευσης. Η καθημερινότητά μας που τόσα και τόσα έχουμε ακούσει ότι θα κάνει η κυβέρνηση για τη βελτίωσή της, χειροτερεύει συνεχώς. Καμία μέριμνα σχετικά με αυτό το πρόβλημα. Φαίνεται ότι όλη η κυβέρνηση είναι προβληματική........