Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Πρόκειται για επανάσταση;

Οι καταλήψεις συνεχίστηκαν και χθες στο Πολυτεχνείο, για τη ματαίωση των εκλογών που προβλέπει ο νόμος πλαίσιο, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Η μειψηφία της μειοψηφίας της Αριστεράς, συνεχίζοντας την παράδοση της παράταξης, κήρυξε ανυπακοή στο νόμο προβαίνοντας σε βίαιες πράξεις, περιφρονώντας κάθε έννοια δικαίου, ελευθερίας και δημοκρατίας, υπό την κάλυψη των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ανυπακοή στους νόμους που ψήφισε η Ελληνική Βουλή λοιπόν! Αν δεν είναι αυτό επανάσταση και φασιστική νοοτροπία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. 

Το σπουδαίο είναι ότι αυτό το κόμμα αυτοπροσδιορίζεται σαν δημοκρατικό, ενώ περιφρονεί τους κανόνες της δημοκρατίας μη σεβόμενο το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Ο κ. Αλαβάνος θαυμαστής του Ζαχαριάδη φαίνεται, συνεχίζει την ολέθρια τακτική του αείμνηστου αρχηγού. Η αποχή από τις εκλογές του 1946, η κήρυξη του εμφύλίου και το περίφημο λεχθέν "όπλο παρά ποδας", μετά την ήττα, που ταλαιπώρησε αφάνταστα μυριάδες οπαδών του στα ξερονήσια και όχι μόνο, ήταν τα κεφαλαιώδη σφάλματα του Ζαχαριάδη. Τώρα ο κ. Αλαβάνος κάνει τα δικά του σφάλματα, και αγωνίζεται να επιβάλλει τις απόψεις της μειοψηφίας που εκπροσωπεί. Από την άλλη μεριά το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ συνεχίζει τις καθημερινές διαδηλώσεις και πορείες των οπαδών του, με το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"! 
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσει..........


2 σχόλια:

kwtsos είπε...

Χρόνια κρατάει η ίδια κολόνια. Και τότε που ήμουν εγώ φοιτητής στο Πολυτεχνείο το ίδιο έργο παιζόνταν. Μια φασίζουσα μειοψηφεία με πρόσχημα πάντα την προοδευτικότητα και τον αγώνα ενάντια στην εξουσία καταπίεζε την πλειοψηφία προκλητικά και πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικότητας. Το χειρότερο δε και αυτό που με έκανε και ως φοιτητή να αγανακτώ είναι ότι περνιούται προς την κοινή γνώμη ως εκφραστές του φοιτητικού κινήματος συνολικά καπελώνοντας όλους τους υπόλοιπους φοιτητές. Πολύ ωραίο Blog θα σε παρακολουθώ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε χαίρομαι αφάνταστα που συμφωνούμε σε κοινές απόψεις σχετικά με την πολιτική κατάσταση της χώρα μας.
Ευχαριστώ πολύ για τα ευγενικά σου σχόλια.