Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Όλα τα γουρούνια την ίδια μύτη έχουν

Γιατί όλοι εδώ στην Ελλάδα έχουμε ταχθεί υπέρ των Δημοκρατικών, για τις προσεχείς εκλογές των ΗΠΑ; Ξεχνάμε αυτό που λέει ο λαός μας ότι "όλα τα γουρούνια  την ίδια μύτη έχουν"; Δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα στην εξωτερική πολιτική των Αμερικανών, γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα όπου με κάθε αλλαγή κυβέρνησης αλλάζει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. Εκεί οι σύμβουλοι του Προέδρου θα είναι βασικά οι σημερινοί σύμβουλοι του Μπους.

Μερικοί αφελείς πιστεύουν ότι ο Ομπάμα θα είναι καλός Πρόεδρος σαν τον Μπιλ Κλίντον! Αλλά έχω να τους απαντήσω ότι ο Μπιλ Κλίντον ήταν καλός για τους Αμερικανούς και όχι για τον υπόλοιπο κόσμο. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτός πρωτοστάτησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και πρωταγωνίστησε στους βομβαρισμούς του Βελιγραδίου. Τα συμφέροντα της Αμερικής θα υπηρετήσει κι αυτός. 

Τί Ομπάμα, τί Μακέιν λοιπόν! Το μόνο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν αυτές οι εκλογές, είναι ότι σίγουρα θα γλυτώσει ο κόσμος από τον ανισόρροπο Μπους.

4 σχόλια:

o βασιλιάς του δάσους είπε...

ta xeria apo tis koutales den alazoune:))) alimono ston laountsiko pou gemizi tin katsarola tous...oso gia tin ellada... oi politikoi mas apla tin anakatevoune gia na kimate pio va8ia o alos...:(
tin idia mouri exoun kai aftoi..alloste oi evraioi kivernane...kai metaksi tous onomazonte adelfia..emeis o laos ta adelfia mas kanoune gia ta politika na imaste goim tous...

pou 8a paei dok... kapote 8a ksipnisoume:(

Dr Jekyll είπε...

Βασιλιά του δάσους με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με όσα γράφεις. Και οι δικοί μας πολιτικοί το ίδιο είναι. Τους μάθαμε επιτέλους, αλλά ακόμα να ξυπνήσουμε.........

Ανώνυμος είπε...

Δόκτωρ Τζέκυλ, συμφωνώ μαζί σου. Δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ. Ίσως οι χειρισμοί να βελτιωθούν κάπως, αντί της βαρβαρότητας και της υπεροψίας της προεδρείας του Μπους.

Cosmos είπε...

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν αλλάζει ακόμα και αν κυβερνηθεί και από πιθήκους! Είμαι όμως περίεργος να δω αν για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αναλάβει πρόεδρος ένας έγχρωμος.