Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά στον ΟΣΕ

Κάποτε τα τραίνα ήταν τα πιο ασφαλή μέσα συγκοινωνίας. Παρ' όλη τη βραδύτητά τους, πολλοί τα προτιμούσαν για τη σιγουριά τους. Σήμερα όμως η κατάσταση έχει αλλάξει τελείως. Έγιναν και τα τραίνα το ίδιο επικύνδυνα με τα αυτοκίνητα. Ακούσαμε κατάπληκτοι από την TV  να μας λένε ότι σε δύο χρόνια έγιναν 27 δυστυχήματα, δηλαδή κάτι περισσότερο από ένα δυστύχημα το μήνα!! Καταπληκτικό! Το καταφέραμε και αυτό! Ούτε στο Μπαγκλαντές δεν γίνονται αυτά!

Από την άλλη μεριά, ο ΟΣΕ έχει γίνει η πιο προβληματική κρατική επιχείρηση. Είναι μια δεύτερη Ολυμπιακή Αεροπορία με τεράστια ελλείμματα κάθε χρόνο, δε διαπλοκή και ρεμούλα πάει σύννεφο! Όπως είπανε στις ειδήσεις, έκαναν προμήθειες ηλεκτροκίνητων μηχανών, που παραμένουν αχρησιμοποίητες, ενώ δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένες ηλεκτρικές γραμμές  για να κινηθούν. Δικαιούμαι λοιπόν να υποθέσω, όπως και ο κάθε πολίτης, ότι η προμήθεια αυτών των μηχανών έγινε για να πάρουν τη μίζα τους τα μαύρα κοράκια και οι μεσάζοντες.

Σε ότι αφορά την τελευταία σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που έγινε προχθές, εκεί παρατηρούμε την αποθέωση της ανευθυνότητας, επιπολαιότητας και ακαταλληλότητας του προσωπικού. Μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, ελεγκτές και σταθμάρχες, αλλά υπερεπάρκεια σε προσωπικό σεκιουριτάδων (!!) που δεν χρειάζονται ειδικά προσόντα και εκπαίδευση. Ο ψηφοφόρος του κάθε βουλευτή γίνεται αμέσως και εύκολα σεκιουριτάς! Οι πελατειακές σχέσεις σε όλο τους το μεγαλείο!

9 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

παρατηρούμε - γράφεις- την αποθέωση της ανευθυνότητας, επιπολαιότητας και ακαταλληλότητας του προσωπικού.
Κι αφού βγάζεις το άχτι σου με το προσωπικό (γιατί αλήθεια;) γράφεις "Μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, ελεγκτές και σταθμάρχες, αλλά υπερεπάρκεια σε προσωπικό σεκιουριτάδων (!!) που δεν χρειάζονται ειδικά προσόντα και εκπαίδευση."
Και επιδή με μπέρδεψες (πες μου τι πίνεις και δεν μας δίνεις) αφού η διοίκηση και το υπουργείο έχει αφήσει τον ΟΣΕ γυμνό από εξειδικευμένο προσωπικό πως είναι δυνατόν να σου φταίει το προσωπικό για το ατύχημα;

kwtsos είπε...

Και στην περίπτωση του ΟΣΕ επιβεβαιώνεται ότι το κράτος είναι ο χειρότερος επιχειρηματίας.

Ανώνυμος είπε...

@Λύκε μου σύνελθε και σκέψου μία φορά χωρίς προκατάληψη: όταν σου φεύγουν από το συρμό 27 βαγόνια και συ βεβαιώνεις ότι όλα είναι εντάξει, δεν ευθύνεσαι; Να μην τρελλαθούμε κιόλας!
Το νόημα του ποστ έπρεπε να το είχες καταλάβει: Για τα χάλια του ΟΣΕ φταίνε και οι πολιτικοί, εκτός από τους εργαζόμενους.

@kwtsos, δυστυχώς ορισμένοι δεν μπορούν να το καταλάβουν.

kwtsos είπε...

Μετά τα 31 καίγεσαι!

kwtsos είπε...

www.citypress.gr
Ο Κύρτσος τα έγραψε μια χαρά σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ μου καλό θα είναι να μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα για το τί έφταιξε και τί όχι. Ας περιμένουμε μερικές μέρες να δούμε το πόρισμα της προανάκρισης, ελπίζοντας ότι θα είναι αδιάβλητο και τότε θα έχουμε όλο το χρόνο να μιλάμε.....

Ανώνυμος είπε...

kwtsos, ο Κύρτσος λέει πολλές αλήθειες που δεν τις βλέπεις στις εφημερίδες των 4 ευρώ! Δείχνει πραγματικά ανεξάρτητος δημοσιογράφος.
Μου άρεσε πολύ η σημερινή γελειογραφία με τον παππού και το δίκανο!

Dr Jekyll είπε...

Οι σημερινές εφημερίδες αναφέρουν ότι τα επιπλέον βαγόνια που έσερνε η αμαξοστοιχία, εκτελούσαν λαθραίες μεταφορές σε βάρος φυσικά του ΟΣΕ!
Το ερώτημα είναι , αν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους γνώριζα αυτή την κατάσταση, που ασφαλώς θα έχει γίνει πολλές φορές και με σύστημα!

Αυτό είναι ακόμη μία απάντηση για τον φίλο μου τον Μοναχικό Λύκο, ένθερμο υποστηρικτή των εργαζομένων και των συνδικαλιστών.

ellinida είπε...

Οι συνδικαλιστές δεν ήξεραν γιά τα λαθραία βαγόνια; Η είχαν δηλώσει ομερτά; Τι ωραία που κελαηδάνε όλοι κατόπιν εορτής!