Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

"Το χωριό μας καίγεται........"

       Κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας εδώ στην Ελλάδα, ασχολούμαστε μέρες τώρα με το αν έγινε κάποιο ταξίδι στη Γερμανία, κάποιου Έλληνα υπουργού και  αν τα έξοδά του τα πλήρωσε τελικά η ΖΗΜΕΝΣ ή όχι. Λες και δεν υπάρχουν άλλα θέματα πιο σπουδαία που συνταράσσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και εννοώ βεβαίως την οικονομική κρίση που απειλέί σοβαρά την παγκόσμια οικονομία και όχι μόνο την Ελληνική. Αν τελικά συμβεί το "μεγάλο κραχ" που πολλοί φοβούνται ότι δεν θ' αργήσει να έλθει, τότε σημερινά σκάνδαλα που αποκλειστικά μας απασχολούν, θα φαντάζουν πολύ γελοία στον ιστορικό του μέλλοντος. 
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (διάβαζε TV), έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη που δεν ενημερώνουν το μεγάλο κοινό, για τον κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους μπλόγκερς που ασχολούμαστε με πολύ "φτηνά" θέματα, αποφεύγοντας τα σοβαρότερα.

      Η σημερινή συγκυρία μοιάζει πολύ με την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στον κόσμο λίγο πριν συμβεί το μεγάλο οικονομικό κραχ του 1929-30 που κατέρευσαν τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες επιχειρήσεις χρεωκόπησαν, μεγάλες βιομηχανίες έκλεισαν,εκατομμύρια οι άνεργοι στους δρόμους, πείνα και δυστυχία σε όλη την οικουμένη. 
Τώρα βέβαια τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, λόγω της παγκοσμιοποίησης. Βλέπουμε το δολάριο να κατρακυλάει, μεγάλες επιχειρήσεις και Τραπεζικοί Οργανισμοί να κλείνουν, τα χρηματιστήρια έχουν πάρει ασταμάτητα την κατηφόρα σε όλο τον κόσμο, η ανεργία αυξάνεται, οι οικονομίες των ισχυρών κρατών αρχίζουν να τρίζουν, ο εφιάλτης του πληθωρισμού τρομοκρατεί τους τραπεζίτες. 

          Μόνο οι αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζουν να συγκεντρώνουν πλούτη. Αμύθητα ποσά συσσωρεύονται στα θησαυροφυλάκια των Τραπεζών στην Κίνα, Ινδία, Ρωσσία, σε χώρες της Μ.Ανατολής, αλλά και αλλού, τα οποία όμως επενδύονται σε ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου, δηλαδή σε δολάρια!! Αν όμως καταρρεύσει η Αμερικανική οικονομία και το δολάριο, τότε όλοι αυτοί θα μείνουν με τα χαρτια στο χέρι!

Προς το παρόν, αυτά όλα είναι απλά φόβοι των σοβαρών οικονομολόγων όλου του κόσμου, εκτός ολίγων Ελλήνων. Φόβοι μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι  πρέπει να είμαστε και ανυποψίαστοι τελείως.

4 σχόλια:

kwtsos είπε...

Η πλάκα είναι πως μερικοί περιμένουν την κατάρρευση για να πανηγυρίσουν λέει πάνω στο πτώμα του καπιταλισμού και της παγκοσμοιοποίησης. Ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεγκέφαλοι αριστεροί βεβαίως βεβαίως. Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ποτέ η ηγεσία τους δεν μπόρεσε να πάρει μια σωστή θέση στα θέματα που απασχόλησαν κατά καιρούς τον τόπο. Τώρα ελπίζουν στον Τσίπρα! Χα! Χα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατρέ μου! Εμείς ενδιαφερόμαστε για το ταξίδι του υπουργού! Έχεις καμιά αποκλειστική πληροφορία; Έστω και απλή φήμη. Πες την λοιπόν για να έχουμε να συζητάμε......

Dr Jekyll είπε...

Ακριβώς όπως οι γυναικούλες στην επαρχία αγαπητέ ανώνυμε φίλε. Για να έχουμε ένα εύκολο θέμα συζήτησης!