Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Δωρεάν περιοδικό; Ναι, ναι, ναι!

Κατά τύχη βρέθηκα προ ημερών στο κέντρο της Αθήνας και με κατάπληξη είδα στην είσοδο κεντρικού βιβλιοπωλείου μια στίβα με έντυπα. Πελάτες του καταστήματος, αλλά και περαστικοί ενημερωμένοι ασφαλώς, έπερναν από ένα έντυπο και απομακρύνονταν βιαστικοί. Προφανώς ήταν δωρεάν. Πήρα κι εγώ ένα με τη σειρά μου. Επρόκειτο για το περιοδικό LIFO.

Αργότερα όταν το ξεφύλισα με την ησυχία μου πίνοντας τον καφέ μου, διαπίστωσα ότι ήταν ένα πολύ καλό περιοδικό, μόνο που δεν είχε και κάποιο DVD δωρεαν να μοιράσει! Απευθύνεται στο κοινό των life style Ελλήνων αναγνωστών. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα δεκάδες άλλα περιοδικά των 5-8 ευρώ που κρέμονται στο περίπτερο, εκτός από τα εξειδικευμένα. Πολιτική, σχόλια στην επικαιρότητα, τέχνες, θέατρο, σινεμά, αθλητικά, σελίδα βιβλίου, μόδα, νυκτερινή ζωή, διασκέδαση, κουτσομπολιό (απαραίτητο!), όλα αυτά με συνοδεία πρωτότυπης και ωραίας εικονογράφησης και φυσικά πολλών διαφημίσεων! Συγχαρητήρια στον εκδότη Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και τους άξιους συνεργάτες του, καθώς επίσης και στους πολλούς συντάκτες του περιοδικού. Επισημαίνω τα αξιόλογα άρθρα του Ν. Δήμου, Κ. Παπαγιώργη και Χ. Μιχαηλίδη.
Το LIFO έχει προς το παρόν περί τους 180.000 αναγνώστες, που ασφαλώς θα γίνουν περισσότεροι αν αρχίσει να διανέμεται και σε άλλα σημεία εκτός του κέντρου.

Παρατηρούμε λοιπόν , πως εκτός από τις δωρεάν εφημερίδες, που βλέπουμε κάθε μέρα στο μετρό, άρχισαν να κυκλοφορούν και δωρεάν περιοδικά. Είναι το λυκόφως του περιοδικού τύπου άραγε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί και κάποιο άλλο νομίζω, σχετικό με το Φεστιβάλ Αθηνών. Δεν θυμάμαι τον τίτλο όμως...

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο που κυκλοφορεί είναι το ATHENS VOICE, επίσης πολύ καλό. Κυκλοφορεί κι αυτό κάθε Πέμπτη μαζί με το LIFO.