Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Οι αντιεξουσιαστές καίνε τα δάση;

Στον ορυμαγδό δηλώσεων που έγιναν αυτές τις μέρες για τις φωτιές που κατακαίνε τα δάση μας, ακούστηκαν μερικοί που λένε ότι τις φωτιές τις προκαλούν οι οικοπεδοφάγοι, οι Τούρκοι, οι .......ΠΑΣΟΚτζήδες, οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων, κ.ο.κ.

Τα πράγματα κατά τη γνώμη μου είναι πολύ απλά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή στον πλανήτη μας έχει μπει σε μια νέα τροχιά, εξ αιτίας της διαφαινομένης ήδη αλλαγής του κλίματος, που οφείλεται στό φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ζούμε σήμερα τα πρώτα σήματα κινδύνου που μας στέλνει η Γη. Από την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας άρχισαν ήδη να λιώνουν οι πάγοι των πόλων. Από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, μεγαλώνει συνεχώς η τρύπα του όζοντος. Αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών ψαριών στους ποταμούς και τις θάλασσες. Τα υπόγεια ύδατα μολύνονται από τα φυτοφάρμακα και τις άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι τυφώνες και οι βροχοπτώσεις αυξάνουν σε σφοδρότητα , προκαλώντας μεγάλες φυσικές καταστροφές, παράλληλα παρατηρούνται άνυδροι χειμώνες που επιφέρουν ξηρασίες. Τέλος τους θερινούς μήνες σημειώνινται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τους γνωστούς μας πλέον καύσωνες. Σαν αποτέλεσμα αυτών των καυσώνων, ακολουθούν οι πολλές φωτιές των δασών παγκοσμίως, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία. Το φαινόμενο αυτό λοιπόν δεν είναι αποκλειστικά Ελληνικό. Από δω και πέρα θα έχουμε ολοένα και πιο θερμα καλοκαίρια και πιο ψυχρούς χειμώνες, που θα εναλλάσσονται πότε-πότε και με κάποια καλή εποχή, που θα μας ξεγελά ότι τίποτα δεν άλλαξε με το κλίμα.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους αντιεξουσιαστές στην ησυχία τους και να άσχοληθούμε όλοι με την προστασία του περιβάλοντος, αρχίζοντας από το σπίτι μας, τη γειτονιά μας, τη χώρα μας, τη δουλειά μας και το δρόμο που περνάμε και μετά να φτάσουμε στη συνθήκη του Κυότο, τον ηλίθιο πλανητάρχη, την Κίνα και την Ινδία, που είναι οι μεγαλύτεροι δυνάστες που μολύνουν την ατμόσφαιρα σήμαρα.

6 σχόλια:

Μαρία είπε...

Ας έχει τουλαχιστον ένα θετικό αυτή η καταστροφή
Την αποδειξη της αγαπης μας για την τόσο φιλοξενη γη της οποιας είμαστε ...παρασιτα
Θα μας αρεσε οι φιλοξενουμενοι μας να έκαναν στο σπίτι μας όσα κανουμε εμεις στη γη;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά όσα γράφεις και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Συμφωνώ επίσης ότι είμαστε παράσιτα της γης που μας φιλοξενεί. Κάποιος μεγάλος (δεν θυμάμαι ποιος) έχει πει ότι ο άνθρωπος είναι ο καρκίνος του πλανήτη μας. Τείνω να συμφωνήσω μαζί του βλέποντας πως καταστρέφουμε και καίμε τα δάση ή μολύνουμε την ατμόσφαιρα και τη θάλασσά μας.
Η ανθρωπότητα έχει πάρει άσχημο δρόμο με την επιδιωκόμενη από όλους οικονομική ανάπτυξη και πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Ίσως καταφέρουμε μακροπρόθεσμα να μειώσουμε μόνο κάπως τους ρύπους που εκπέμπουμε. Θα τα καταφέρουμε άραγε; Ποιος ξέρει......

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μη γελιεσαι ρομαντικε φιλε μου.Μην πιστευεις πως οι φωτιες μπαινανε απο μονες τους μεσ τα αγρια μεσανυχτα.Μην μασας!
Αν θες μια απαντηση οσο κι αν σε πονεσει δες, "Αυτοι βαλανε τις φωτιες" του www.exoaptonkyklo.blogspot.gr

Dr Jekyll είπε...

exoaptonkyklo, πιστεύω ακράδαντα ότι οι συντριπτικά περισσότερες φωτιές οφείλονται στην παρατεταμένη ξηρασία και στους καύσωνες και όχι σε εμπρηστές, οικοπεδοφάγους, αναρχικούς κ.ά. ούτε σε καμία ασύμμετρη απειλή.
Αυτό το στηρίζω στις φωτιές που έχουν παρουσιαστεί σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον πλανήτη, όπως προσπαθώ να δείξω με τη φωτογραφία που που δημοσιεύω.

Οι πολιτικοί μας είναι υπεύθυνοι για τη στάση που τηρούν απέναντι στα αυθαίρετα κτίσματα, τους εργολάβους και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Υποστηρίζουν τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων για ψηφοθηρικούς λόγους, παραμερίζοντας το καλό του τόπου. Υπεράνω όλων το κομματικό συμφέρον. Γιαυτό ακριβώς το λόγο δεν θα ψηφίσω κανένα από αυτά τα δύο κόμματα.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μα εδω τα περισσοτερα μετωπα ξεκιναγαν μεσ τη νυχτα,πως εξηγηται αυτο?
Τελος σε ποσα απ τα κρατη που λες οτι αντιμετωπισαν πυρκαγιες θρηνησανε τοσους νεκρους?
Μας εχουν κανει ολοι τους πολυ υποψιασμενους πια για να πιστευουμε πως φταινε μονο οι αλλαγες στο κλιμα ,τελος παντων Τουλαχιστον μας μενει κατι.Το μαυρο στις εκλογες!

ankostis είπε...

Προς exoaptonkyklo:

Μπορεις να μου πεις καποιο link οπου φαινεται οτι οι περισσοτερες πυρκαγιες μπηκαν νυχτα?

Αλλα για να μην πεφτουμε σε θεωριες συνομωσιών, σκεψου οτι μεχρι σημαρα γινανε καμια 20σαρια συλληψεις, ολες για αμελεια, με χαραχτηριστικοτερο παραδειγμα την γιαγια με τα κολυβα στη Ζαχαρω.

Εκτος και αν υφισταται "τρομοκρατικη οργανωση ηλεκτροσυγκολητων"!