Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Προεκλογικά πτερόεντα......

Αναρωτιέται ο "έγκριτος" δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης: "Τί χρειάζεται η πατρίδα για τα αμέσως επόμενα χρόνια;" Και σπεύδει να δώσει ανερυθρίαστα ο ίδιος την απάντηση" (παρακαλώ μη γελάσετε):

"Χρειάζεται έναν ισχυρό πρωθυπουργό, δοκιμασμένο, δημοφιλή, μοντέρνο και ευρέως αποδεκτό εντός και εκτός Ελλάδος. Και με τα προσόντα αυτά δεν υπάρχει άλλος από τον Καραμανλή. Αυτός θα αποτελειώσει όλα όσα ξεκίνησε το 2004 και άλλα τόσα. Θα ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση, θα ξηλώσει το σάπιο και διεφθαρμένο κράτος. Θα οδηγήσει την Ελλάδα στον νεο χρυσό αιώνα της."

Τώρα κατάλαβα γιατί η "Απογευματινή" που τον είχε τόσα χρόνια για διευθυντή της, έχει τόσο πολύ χαμηλή κυκλοφορία. Ώστε κ. Πασαλάρη πρέπει να τον ξαναψηφίσει ο λαός για να αποτελέσει όλα όσα ξεκίνησε το 2004; Μα, επί 3,5 χρόνια δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα. Μόνο αποκρατικοποιήσεις έκανε, κι αυτές για να εισπράξει χρήματα, όχι για τίποτ' άλλο. Όσο αφορά τις πολυθρύλλητες μεταρρυθμίσεις, μόνο τις ακούμε, αλλά δεν τις βλέπουμε. Η αμαρτωλή ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ παραμένει και μας ρουφά το αίμα, 800.000 ευρώ την ημέρα πληρώνουμε στηην Ε.Ε. γι' αυτήν. Το ασφαλιστικό, αυτή η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλιά μας, ΤΙΠΟΤΑ. Επανίδρυση του κράτους, ΤΙΠΟΤΑ. Υγεία, πάταξη διαφθοράς, καθημερινότητα, παιδεία, δημόσια τάξη και ασφάλεια, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, απελευθέρωση επαγγελμάτων, κατάργηση των υπέρ τρίτων φόρων, είναι μερικά από τα θέματα που δεν τολμάει να τα αγγίξει, γιατί είναι άτολμος και άβουλος και αυτό γιατί είναι αιχμάλωτος των συντεχνιών, και υπολογίζει πάντα το πολιτικό κόστος. Υποχωρώντας όμως στις απαιτήσεις των συντεχνιών, ίσως να μην έχει πολιτικό κόστος. Η μεγάλη πλεονότητα όμως που τον εξέλεξε, θα τον τιμωρήσει για την ατολμία του και για την αθέτηση των υποσχέσεών του.

Ακούς εκεί ο Καραμανλής κατάλληλος για πρωθυπουργός....!! Επικοινωνείς με το περιβάλον κ. Πασαλάρη;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε ένα ένα τα σημεία στα οποία κατά τη γνώμη μου σφάλεις.

Τώρα κατάλαβα γιατί η "Απογευματινή" που τον είχε τόσα χρόνια για διευθυντή της, έχει τόσο πολύ χαμηλή κυκλοφορία.

Η Απογευματινή έχει χαμηλή κυκλοφορία γιατί δεν δίνει DVD με ταινίες και ποικίλης ύλης περιοδικά όπως το ΒΗΜΑ, ΘΕΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και γενικά εφημερίδες του συρφετού.
Η Απογευματινή, δυστυχώς για σένα ενδιαφέρεται μόνο για την καταγραφή και αναμετάδοση των ειδήσεων.
Μαγειρέματα, ψαρέματα, οδηγοί ταξιδιών και λοιπές ασχολίες τις αφήνει στα εξειδικευμένα περιοδικά

Ώστε κ. Πασαλάρη πρέπει να τον ξαναψηφίσει ο λαός για να αποτελέσει όλα όσα ξεκίνησε το 2004; Μα, επί 3,5 χρόνια δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα.

1993, 1996, 2000 Ο κόσμος ψήφιζε και ξαναψήφιζε το ΠΑΣΟΚ, μάλλον όχι γιατί έκανε κάτι ουσιαστικό, αλλά γιατί πολύ πετυχημένα είχε περάσει την αντίληψη στον κόσμο ότι με την ψήφο του τιμωρεί την κακιά δεξιά.
Επιτέλους αυτή η διχαστική πολιτική σταμάτησε.

Για να φτιαχτεί το κράτος πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή τα κόμματα.
Ο Καραμανλής έχει αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ μόνο και όχι τον κόσμο του.
Το ΠΑΣΟΚ εμμένει να κατηγορεί τα γαλάζια παιδιά, τους αγροφύλακες, τους τρίτεκνους, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους στρατιωτικούς, τους αγρότες για την αχαριστία τους. Καταφέρεται ανοιχτά εναντίον μια μεγάλης μερίδας πολιτών που ανήκουν σε όλες τις λοιπές παρατάξεις.
Επί εποχής του έδερνε μαθητές, (όχι τσογλάνια αναρχικούς), συνταξιούχους και λοιπές ευπαθείς ομάδες.

Τώρα ο κόσμος έχει δει ότι η δεξιά δεν είναι τελικά και τόσο κακιά, σε μερικά σημεία εμφανίζει πιο κοινωνικό πρόσωπο από αυτό ης εποχής Σημίτη,
Για αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να περάσει τα διχαστικά συνθήματα του παρελθόντος που τόσο το βοήθησαν στο παρελθόν.

Μόνο αποκρατικοποιήσεις έκανε, κι αυτές για να εισπράξει χρήματα, όχι για τίποτ' άλλο. Όσο αφορά τις πολυθρύλλητες μεταρρυθμίσεις, μόνο τις ακούμε, αλλά δεν τις βλέπουμε.

Τελικά θέλεις αποκρατικοποιήσεις ή όχι;
Αυτή είναι μια αδυναμία του ΠΑΣΟΚ σε ιδεολογικό επίπεδο.

Η αμαρτωλή ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ παραμένει και μας ρουφά το αίμα, 800.000 ευρώ την ημέρα πληρώνουμε στηην Ε.Ε. γι' αυτήν.

Αλήθεια ποιός διόγκωσε το πρόβλημα της Ολυμπιακής;
Τι παιχνίδι παίζουν οι πράσινοι συνδικαλιστάδες της;

Το ασφαλιστικό, αυτή η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλιά μας, ΤΙΠΟΤΑ. Επανίδρυση του κράτους, ΤΙΠΟΤΑ. Υγεία, πάταξη διαφθοράς, καθημερινότητα, παιδεία, δημόσια τάξη και ασφάλεια, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, απελευθέρωση επαγγελμάτων, κατάργηση των υπέρ τρίτων φόρων, είναι μερικά από τα θέματα που δεν τολμάει να τα αγγίξει, γιατί είναι άτολμος και άβουλος και αυτό γιατί είναι αιχμάλωτος των συντεχνιών, και υπολογίζει πάντα το πολιτικό κόστος.

Πέραν όλων αυτών που ζητάς από τη ΝΔ ενώ το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά και τα σκ@τωσε κιόλας, το πιο σημαντικό είναι η επίτευξη της εθνικής ομοψυχίας.
Τι να κάνω το ΠΑΣΟΚ εάν ακόμη μια φορά πετάξει τα "γαλάζια παιδιά" όπως λεέι μόνο και μόνο για να προωθήσει άλλη μια φορά τα δικά του.
Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.
Αυτή την αναξιοκρατιά και ευνοικρατία του παρελθόντος προσπαθεί να πατάξει η ΝΔ.
Το αν μια κυβέρνηση λύση το ασφαλιστικό δεν είναι πάνακεια.
Το αν περάσει στον απλό κόσμο ότι με φαγωμάρες, λάσπη και διχασμό δεν γίνεται χωριό (όπως λέμε και στο χωριό μου) θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία.
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις;
Θέλει πολύ δουλειά για να εξισορροπήσει ανίκανες πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων.Τώρα ίσως καταλαβαίνεις το μέγεθος της ακυβερνησίας που υπήρχε στη χώρα επί ΠΑΣΟΚ.

Υποχωρώντας όμως στις απαιτήσεις των συντεχνιών, ίσως να μην έχει πολιτικό κόστος.

Οι συντεχνίες είναι οι περισσότερες πράσινες.
Ευτυχώς που βγήκε η ΝΔ για να ξυπνήσουν από το λήθαργο τους και να πιέσουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί τόσα χρόνια με το ΠΑΣΟΚ δεν κουνιόταν φύλλο, μια και ως γνωστό η πολιτική ΠΑΣΟΚ έδινε λύσεις σε όλα και για όλους.

Η μεγάλη πλεονότητα όμως που τον εξέλεξε, θα τον τιμωρήσει για την ατολμία του και για την αθέτηση των υποσχέσεών του.

Από την τιμωρία αυτή δεν κερδίζει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για όλα όσα προανέφερες υπεύθυνο και δε πμεγαλύτερο βαθμό εξακολουθεί να είναι το ΠΑΣΟΚ.Επιτέλους ο κόσμος θα σταματήσει να τιμωρεί με την ψήφο του και θα χίσει να επιβραβεύει.

Ακούς εκεί ο Καραμανλής κατάλληλος για πρωθυπουργός....!! Επικοινωνείς με το περιβάλον κ. Πασαλάρη;

Εσύ ποιόν προτείνεις;
Τον Παπανδρέου;
Αυτός μου φαίνεται ότι έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα επικοινωνίας.

Dr Jekyll είπε...

Αγαπητέ μου, δεν είπες τίποτα για την ταμπακιέρα! Επαναλαμβάνεις τη μόνιμη επωδό ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε χειρότερα. Ναι, έκανε και γιαυτό καταψηφίστηκε από το λαό. Η Ν.Δ. δεν έκανε και αυτή τίποτα για το κοσμάκη και το καλό του τόπου, λόγω πολιτικού κόστους πάντα.

Με ρωτάς ποιον προτιμώ για πρωθυπουργό; Ούτε τον έναν, αλλά ούτε και τον άλλον. Θέλω έναν πρωθυπουργό με αρχίδια!! Να κοιτάζει το καλό της πατρίδας του και όχι του κόμματος. Αλλά τέτοιον πρωθυπουργό δεν βλέπω στον ορίζοντα, γιαυτό θα ψηφίσω ίσως ΚΚΕ από αντίδραση, ή τον γελοίο Βεργή ή τον Λεβέντη!!