Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Ακόμα μία παραβίαση του Συντάγματος


Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι σαφές: εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, εκτός αν ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ πρέπει να συντομευτεί αυτό το διάστημα. Και τί κάνουν οι πολιτικοί μας; Παραβιάζουν με ελαφρά καρδία το Σύνταγμα μεταβάλλοντας το πολίτευμα σε Πρωθυπουργική Δημοκρατία, και προκηρύσσουν εκλογές όποτε συμφέρει στο κόμμα, όπως καλή ώρα έκανε τώρα ο Κώστας Καραμανλής.

Ποιοί είναι οι εθνικοί λόγοι που επικαλείται ο πρωθυπουργός; Η οικονομική κατάσταση της χώρας, η ψήφιση του προυπολογισμού και οι....μεταρρυθμίσεις! Μας δουλεύει δηλαδή όλους ο Κωστάκης, όπως ακριβώς έκανε ο θείος του, ο μέγας δημαγωγός Ανδρέας, και ο Σημίτης.

Βλέπουμε ότι η πρόωρη κήρυξη εκλογών έχει γίνει κανόνας αντί να αποτελεί μια εξαίρεση!

Εκτός αυτού, ευτελίζεται έτσι και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αναγκάζεται να συμφωνήσει στη διάλυση της Βουλής θέλοντας και μη. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και δεν σκέφτονται ότι έτσι δίνουν το κακό παράδειγμα στους πολίτες να παραβιάζουν και αυτοί με τη σειρά τους, τόσο το Σύνταγμα, όσο και τους νόμους.

7 σχόλια:

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Εδώ όμως υπάρχει μια λεπτή διαφορά,dr jekyll!Οι συγκεκριμένοι παραβάτες δεν τιμωρούνται ΠΟΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

αν θέλουμε να έχουμε Ελλάδα μετά από 10 χρόνια:
www.hellenicdynamism.blogspot.com

Dr Jekyll είπε...

@Ψυχή μου, όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά δεν τους καίγεται καρφάκι για όσα λένε και κάνουν. Μας θεωρούν κάφρους και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Στην εποχή που ζούμε, παρατηρείται στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, μια παντελής έλλειψη μεγάλων ηγετών. Οι σημερινοί πολιτικοί της χώρας μας είναι όλοι πολύ μικρού ειδικού βάρους. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ε.Ε. και αυτός είναι ο λόγος που παρατηρείται αυτή η στασιμότητα στην πορεία για μια Ευρώπη Ενωμένων Πολιτειών.

@Νικόλαε, πολύ ενδιαφέρον φαίνεται.......

ellinida είπε...

Είναι απίστευτα γελοίο να γίνονται εκλογές ακολουθώντας το πολιτικό θερμόμετρο.
Που να τους βρούμε τους ηγέτες; To Γιωργάκι και ο Απών;
Αντε μην την ρίξω σε κανέναν Βεργή ή Λεβέντη γιατί πολύ με έχουν εκνευρίσει όλοι τους.

Dr Jekyll είπε...

ellinida αγαπητή, δεν αρκεί η δική σου μόνο ψήφος. Πρέπει να ξυπνήσουν οι Έλληνες (όσοι μπορούν να ξυπνήσουν) από τη βαθειά αποβλάκωση που τους έχουν ρίξει τα κανάλια.
Πάντως η ιδέα σου ήταν καλή, γιατί εγώ τους έχω ξεχάσει αυτούς τους γραφικούς τύπους. Δεν ξέρω μόνο αν θα κατέβουν στις εκλογές. Εγώ πάντως είμαι πρόθυμος να τους ψηφίσω, αντί για τους γνωστούς καραγκιόζηδες των παραθύρων.....

lol είπε...

ellinida είπε...

Είναι απίστευτα γελοίο να γίνονται εκλογές ακολουθώντας το πολιτικό θερμόμετρο.
Που να τους βρούμε τους ηγέτες; To Γιωργάκι και ο Απών;
Αντε μην την ρίξω σε κανέναν Βεργή ή Λεβέντη γιατί πολύ με έχουν εκνευρίσει όλοι τους.


Αντί να ασχολείσαι με γελοία κατασκευάσματα των ΜΜΕ,

http://hellenicdynamism.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Pedia pantos tora xoris plaka mpika sto blog tou DYNAMISMOU kai omologo pos eixa xronia na diavaso toses tekmiriomenes kai realistikes protaseis gia allagh. Xerei kaneis ton Niko Tsakiri? Tha ithela na ton gnoriso apo konta, an mi ti allo tha einai poli endiaferon kai axiologo atomo (fantazomai).