Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Χοντρή θλίψη

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ήταν πάνω από 18 χρονών. Ντύσιμο όχι εξεζητημένο. Ομιλία... τα γνωστά: 2-3 λέξεις σε άπταιστη Ελληνοαγγλική + αυτή που πρωτομαθαίνουν όλοι οι αλλοδαποί επισκέπτες της ωραίας μας χώρας. Ώσπου ο συρμός του Ηλεκτρικού μπήκε στο σταθμό του Ταύρου. «Ταύρος/Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως γράφουν οι πινακίδες στις αποβάθρες. Αυτό διάβασαν -από μέσα τους- και οι τρεις νεαροί: «Ταύρος/Ελευθέριος Βενιζέλος». «Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε δυνατά ο ένας και συμπλήρωσε γελώντας: «Ρε..., φτάσαμε στο αεροδρόμιο!» «Ελευθέριος Βενιζέλος, ποιος είναι αυτός ρε...;» αναρωτήθηκε ο δεύτερος. Ο τρίτος είχε έτοιμη την απάντηση: «Αυτός ο χοντρός, ρε..., δεν τον έχετε δει στην τηλεόραση;»

Τη διπλωματική τους εργασία θα έκαναν όσοι τελειόφοιτοι της κοινωνιολογίας ή της κοινωνικής ανθρωπολογίας αποφάσιζαν να μετακινούνται καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς - ειδικά με το μητροπολιτικό σιδηρόδρομο της ελληνικής πρωτεύουσας. Πλήρης η αποτύπωση του αθηναϊκού κοινωνικού ιστού. Εξαιρετικό δείγμα -ποσοτικά και ποιοτικά- για κάθε είδους μελέτη και ανάλυση.

(Το διάβασα στη "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ" και το αντιγράφω εδώ γιατί δείχνει τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα: το επίπεδο της νεολαίας μας και το αλαλούμ των συγκοινωνιών μας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: