Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Το σκάνδαλο του Χρηματηστηρίου

Το μέγα σκάνδαλο του Χρηματηστηρίου, για το οποίο ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται και ότι το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο, επι τέλους έφτασε στο τέλος του μετά από οκτώ χρόνια. Όλοι οι αετονύχηδες που παρανόμησαν κατά τη διετία 1999-2000 και κατάκλεψαν χιλιάδες Έλληνες, τιμωρήθηκαν παραδειγματικά:

Πολλοί από τους κατηγορούμενους βέβαια απαλλάχτηκαν με βούλευμα όπως ήταν φυσικό. Μερικοί αθωώθηκαν γιατί δεν προέκυψε τίποτα εναντίον τους κατά τη διαδικασία. Όσο για τους υπόλοιπους, απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων....!!! Αλλά για να είμαστε και απόλυτα αντικειμενικοί, θα αναφέρουμε ότι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν στην εξοντωτική ποινή μερικών μηνών φυλάκισης με......τριετή αναστολή, για πλημμέλημα!

Η Δικαιοσύνη θριάμβευσε και αποδόθηκαν ευθύνες όπου έπρεπε! Οι χιλιάδες χαμένοι του Χρηματηστηρίου νοιώθουν δικαιωμένοι! Τι ίδιο και ο πρωθυπουργός μας που τήρησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις!

2 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Γράψε όμως ότι φρόντισαν πρώτα τα ΠΑΣΟΚια να καλύψουν τα νώτα τους με νόμους για παραγραφή. Γράψε ότι τον Μάρτιο του 2004 που ανέλαβε η Ν.Δ. είχαν ήδη παραγραφεί τα αδικήματα λόγω έλευσης 5ετίας. Γράψε ότι οι δικαστές για να τα έχουν καλά με το ΠΑΣΟΚ επέκτειναν την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών στους διοικητές... γιατί καλύπτει λέει το αδίκημα και όχι το αξίωμα!!!

Dr Jekyll είπε...

Αγαπητέ μου, συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είμαι οπαδός κανενός από τα κόμματα της Βουλής ή τα εξωκοινοβουλευτικά. Ούτε χουντικός είμαι ή ακροδεξιός. Είμαι ένας αμερόληπτα σκεπτόμενος πολίτης, απογοητευμένος από την παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Είμαι της γνώμης ότι το 1981 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Ανδρέας Παπανδρέου, άρχισε η κατρακύλα της οικονομίας μας και δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει. Δεν ξεχνώ πόσα χρήματα πετάχτηκαν στον αέρα για τη σωτηρία δήθεν των προβληματικών επιχειρήσεων, τους αθρώους διορισμούς πρασινοφρουρών και τη χρεωκοπία των ασφαλιστικών ταμείων από την ένταξη σ' αυτά ανθρώπων που δεν είχαν εισφέρει ούτε μία δραχμή (όρα π.χ. αντιστασιακές συντάξεις και το ΝΑΤ που ήταν το πιο πλούσιο ταμείο, ενω σήμερα είναι προβληματικό).

Με όλα αυτά δεν σημαίνει καθόλου ότι πρέπει να είμαι ευχαριστημένος από τη Ν.Δ. την οποία μάλιστα έχω ψηφίσει με τα δυο χέρια που λένε, αλλά ο Καραμανλής με απογοήτευσε οικτρά. Άλλα περιμέναμε από αυτόν και προ παντός επανίδρυση του κράτους. Αποδείχτηκε πολύ άτολμος υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος. Φοβήθηκε τις αντιδράσεις της Αριστεράς αλλά έτσι χάνει από την Κεντροδεξιά.......