Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Το φίδι και η τρύπα

"Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;" Είναι μια συνηθισμένη έκφραση που λέμε όταν
δεν θέλουμε να θίξουμε τα κακώς κείμενα, ή όταν αποφεύγουμε να καταγγείλουμε μια
παρανομία, από φόβο να μη μπλέξουμε.
Αυτό ακριβώς πάθανε οι δύο καθηγήτριες που κατήγγειλαν ότι έγιναν ατασθαλίες στη βαθμολόγηση γραπτών κατά τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Θέλησαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και βρήκανε οι ίδιες το μπελά τους. Βέβαια κατά τη διαδικασία της βαθμολόγησης είχαν παρανομήσει και οι ίδιες, αλλά και μόνο το γεγονός ότι βρήκαν το θάρρος και προέβησαν στη καταγγελία, έπρεπε ο αρμόδιος εισαγγελέας να δείξει την επιείκειά του.

Πολύ φοβάμαι ότι η ενέργεια παραπομπής σε δίκη των δύο καθηγητριών, θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε Συνέλληνα: "Κάνε το κορόιδο και μην ανακατεύεσαι"
θα είναι το σύνθημά τους.
Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα απαλλαγούν τουλάχιστον.

4 σχόλια:

Ωκεανος είπε...

Καλημέρα.
Θεωρώ πως όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης.Και οι υποψήφιοι ακόμη,γιατί όχι;Γιατί ως τώρα δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού τους από τις εξετάσεις;Κάποια πράγματα δεν πρέπει να τιμωρούνται;

Dr Jekyll είπε...

Ωκεάνιε φίλε έχεις δίκιο και βέβαια πρέπει να τιμωρούνται και οι μαθητές. Αλλά βλέπεις, η ατιμωρησία κυριαρχεί στη ζωή μας και γιαυτό έχουμε φτάσει σε αυτά τα χάλια.
Ένα μέγιστο παράδειγμα που ενδιαφέρει όλους, είναι ότι κανείς μεγάλος φοροφυγάς δεν έχει μπει στη φυλακή. Γιατί;

Ωκεανος είπε...

Υποθέτω γιατί με τα χρήματα που εξοικονόμησε φοροδιαφεύγοντας,μπορεί άνετα να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της ποινής του.:-)

Dr Jekyll είπε...

Ωκεανέ, όχι μόνο εξαγορά της ποινής, αλλά και πάσης φύσεως αγορές όπως είναι π.χ. τα τζιπ για τους αγροτικούς δρόμους του Κολωνακίου!