Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Μικροπολιτική σε όλο της το μεγαλείο

Λέγεται κατά κόρον ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνος έκλεψε τις εντυπώσεις με την πρωτοβουλία του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, παρ' όλο που είναι σίγουρο ότι αποκλείεται να συγκεντρώσει 180 ψήφους στη Βουλή. Αυτό αποτέλεσε ένα πρώτο δείγμα μικροπολιτικής.
Ο κ. Παπανδρέου ένοιωσε μειωμένος σφόδρα από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και για αντιπερισπασμό κατέθεσε μόλις τώρα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία έχει ως μόνο αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, γιατί επί δύο ημέρες η βουλή θα ασχοληθεί με την πρόταση μομφής, η οποία και αυτή θα απορριφθεί από την πλειοψηφία της Βουλής. Αυτή είναι η δεύτερη εκδήλωση μικροπολιτικής.
Και οι δύο αυτές ενέργειες έγιναν μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς, δηλαδή για να εντυπωσιάσουν όλου εμάς τους ανόητους. Αλλά θα εντυπωσιάσουν μόνο του φανατικούς οπαδούς τους και κανένα άλλο.

Αν συνδυάσουμε μαζί και την απόπειρα να εμπλέξουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια για το ασφαλιστικό, στα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, τότε τα συμπεράσματα για τους Έλληνες πολιτικούς μας είναι πολύ θλιβερά. Πολύ κρίμα, γιατί ο λαός είχε στηρίξει πολλές ελπίδες στους νέους πολιτικούς μας, μετά την αποχώρηση των λεγομένων "δεινοσαύρων". Κρίμα στις σπουδές που έκαναν στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Φάνηκαν ανίκανοι να μεταφέρουν στη χώρα μας κάποια νέα πνοή, κάποιο αέρα ανανέωσης με νέες ιδέες εκσυγχρονισμού της κοινωνίας μας.

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Επιτέλους ντόκτορ απέκτησες το γνώθι σ΄αυτόν, σωστά το γράφεις "για να εντυπωσιάσουν όλους εμάς τους ανόητους."
Σκέψου τι θα μου απαντούσες αν σε έλεγα εγώ ανόητο.
Ευτυχώς με έβγαλες από τον κόπο αυτοχαρακτηρίστηκες μόνος σου

Dr Jekyll είπε...

Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις όσα δεν σε συμφέρουν κακέ λύκε. Το ξέρεις ότι η έννοια αυτής της πρότασης είναι ότι οι εν λόγω πολιτικοί θεωρούν ανόητους όλους εμάς, δηλ. τον Ελληνικό λαό......
Σε δικαιολογώ όμως γιατί φαίνεται ότι έχεις χάσει την ψυχραιμία σου. Ανόητοι είναι αυτοί που ζητάνε δημοψήφισμα, ενώ γνωρίζουν ότι δεν θα το πετύχουν. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται φυσικά και όλοι όσοι συμφωνούν μαζί τους χωρίς να έχουν δική τους γνώμη. His master voice λοιπόν!

monahikoslikos είπε...

Σε τρώει ο κώλος σου ντόκτορ και θα τα ακούσεις.
Αν βρε ανόητε καθόμαστε όλοι με σταυρωμένα χέρια και κάναμε μόνο τα εφικτά ακόμα τους συνταγματάρχες θα είχαμε στη πλάτη.
Κάτσε λοιπόν ήσυχος στην πολυθρόνα σου με τις πυτζάμες και τις παντούφλες σου κι άσε εμάς τους ανόητους στην τρέλα μας.
Άλλωστε από τη δική μας την τρέλα αναπνέεις σήμερα ελεύθερα και δεν κινδυνεύεις να βρεθείς σε κανένα ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Αλλά τι σου λέω, εσύ και με τους συνταγματάρχες κολητός θα ήσουν και θα έβριζες τους ανόητους που ήταν αντίθετοι

Dr Jekyll είπε...

Δεν ήξερα ότι είσαι αντιστασιακός...!
Κάνεις μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι χάρη σε σένα και στους ομοίους σου είμαι σήμερα ελεύθερος! Ας όψεται η μαλακία του Ιωαννίδη στην Κύπρο, αν έχεις ακουστά!

monahikoslikos είπε...

Δεν το ήξερε πως έχεις πάρει διαζύγιο με τη λογική συγνώμη

Dr Jekyll είπε...

Καλημέρα Γιάννη!
Κουκιά σπέρνω!