Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Αναρχικοί: τα πιο "ανοιχτά" μυαλά



Ανέκαθεν υποστήριζα ότι στο χώρο των αναρχικών υπάρχουν τα πιο "ανοιχτά" μυαλά, αυτά τα μυαλά που έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι των πολιτικών που γίνεται σε βάρος του κοσμάκη. Τη συναλλαγή, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την εξαγορά ψήφων για να κατακτήσουν ή να διατηρήσουν την εξουσία και να πλουτίσουν. Κατάλαβαν επίσης πως με τις λεγόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ άσπρη μέρα.

Τώρα στην κατηγορία των πολιτικών έχουν προστεθεί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, που φαίνεται ότι είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη διαπλοκή, ενώ συγχρόνως εμφανίζονται ως κατήγοροι, εξαπατώντας έτσι όλους μας. Πρώτοι οι αναρχικοί το αντιλήφθηκαν κι αυτό, με το σύνθημα : "αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι". Ξεβρακώθηκαν μόνοι τους πλέον οι δημοσιογράφοι, γιατί φαίνεται ότι τα χάλασαν στη μοιρασιά.

Όχι ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι που τους ψηφίζουμε και τους διαβάζουμε αγοράζοντας τις φυλάδες τους, δεν έχουμε μερίδιο ευθύνης. Εμείς τους δίνουμε την ψεύτικη αξία που έχουν, ενώ οι αναρχικοί προσπαθούν να μας ξυπνήσουν από το βαθύ λήθαργο και την αποβλάκωση που μας έχουν ρίξει τα κανάλια, στα οποία φυσικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι δημοσιογράφοι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι αυτο το συνθημα (αλητες ρουφιανοι δημοσιογραφοι) επαληθευεται με ολα αυτα που γινονται τις τελευταιες μερες.Υπαρχουν ομως και εξαιρεσεις, μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Δεν ξέρω αν οι αναρχικοί έχουν τα πιο ανοιχτά μυαλά αυτό που ξέρω είναι οτι ανάμεσα τους υπάρχουν πολλά πλουσιόπαιδα που χρησιμοποιούν ΤΑ "μέσα" στην ζωή τους αλλά στις πορείες ρίχνουν μολότοφ και το παίζουν ιδεολόγοι..

Dr Jekyll είπε...

@ανήσυχε ασφαλώς και δεν είναι όλοι το ίδιο, αλλά αυτοί που αλληλοτρώγονται τώρα ήταν αυτοί που μας παρουσιάζονταν σαν αδιάφθοροι και κατηγορούσαν τους πάντες σαν διεφθαρμένους.

@νίκο παντού υπάρχουν τέτοιοι τύποι που λες. Η μεγάλη πλειοψηφία όμως είναι υποψιασμένοι και καταλαβαίνουν τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας. Είναι ενθαρυντικό πάντως που σιγά σιγά ο Ελληνικός λαός αρχίζει και γυρνάει τις πλάτες του στα κόμματα εξουσίας, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

φιλε dr jekyll συμφωνουμε απολυτως.Δες αν εχεις ορεξη σχετικο post μου 5/2/08.

o βασιλιάς του δάσους είπε...

xe xe xe :)
otan vlepais dimosiografiki kamera..tote kitas to mati tou satana..kai otan exeis mprosta sou enan dimosiografo (oxi vevea ampariza olous e!)tote exeis mprosta sou kai ton zwntano ton diavolo tou:))
an mia fora kaine oi molotof twn;;anarxikwn''.oi molotof pou vazoun kapioi dimosiografoi einai xiroteres apo ''anarxikes'':((

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
το πιο αναρχικο απο σεξουαλικης και
πολιτικης αποψης εργο ολων των εποχων που απαγορευθηκε στην ελλαδα