Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Ανάγκη νέου πολιτικού κόμματος

Ας ξεφύγουμε λίγο από τη μπόχα των ροζ σκανδάλων που μας πνίγει τον τελευταίο καιρό και ας πούμε δυό λόγια για τη συμπεριφορά των  πολιτικών μας.
Σε ότι σχεδιάζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, (μπλε ή πράσινες ανεξαρτήτως), η εκάστοτε αντιπολίτευση προβάλλει πάντα ένα μεγάλο σταθερό ΟΧΙ. Αυτό έκανε ο Καραμανλής πριν το 2004, το ίδιο κάνει σήμερα ο Γ.Παπανδρέου. Γίνεται έτσι ολοφάνερο ότι δεν επιθυμούν το καλό του τόπου και του κοσμάκη, αλλά μόνο το δικό τους κομματικό συμφέρον, δηλαδή πώς θα κερδίσουν ψηφοφόρους. 
Μπορεί όμως έτσι να προοδεύσει ο τόπος; Όχι βέβαια και γιαυτό η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στη Ευρώπη, σε όλους τους τομείς.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι πολιτικοί άλλων χωρών. Ας αναφερθούμε π.χ. στους Δημοκρατικούς και τους Ρεμπουμπλικάνους των Η.Π.Α. οι οποίοι τελευταία ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ στη λήψη ορισμένων μέτρων , προκειμένου να αποφύγει η Αμερικανική οικονομία την ύφεση που την απειλή από καιρό, δείχνοντας έτσι πως σκέπτονται και το καλό της πατρίδας τους.
Μη μου πει κανείς ότι αυτό το κάνουν για το καλό των κεφαλαιοκρατών και όχι του λαού, γιατί ξέρουμε πως αν το Κεφάλαιο την εποχή της παγκοσμιοποίησης, δεν μείνει ευχαριστημένο από τα κέρδη του, τότε θα πεινάσει πολύς κόσμος.

Είναι δυνατόν π.χ. να συμφωνήσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό, που όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα; Των αδυνάτων αδύνατον....! Είναι φανερό πως υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο πολιτικό μας σύστημα, το οποίο νοσεί βαρύτατα.
Τότε; Πού βαδίζει η χώρα μας; Μήπως ήρθε η ώρα να ξεπηδήσει κάποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός, που θα καλύψει αυτό το κενό; Πολύ δύσκολο το βλέπω, γιατί δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος ηγέτης ικανός να ξεσηκώσει τον κόσμο.

4 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

πρωί πρωί στην εκκλησία και κάνε και κανένα τάμα, που ξέρεις, μπορεί να σε ακούσει ο ύψιστος και να τα κάνει όλα αγγελικά πλασμένα επι γης.

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μου με τη μοναξιά σου, μήπως εννοείς ότι δεν χρειάζεται νέο κόμμα με νέους ανθρώπους, γιατί υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα αυτός είναι μόνο ένα κόμμα διαμαρτυρίας και άκρως συντηρητικό, αφού αντιδρά σε κάθε αλλαγή ή μεταρρύθμιση. Μυρίζει μούχλα πολυκαιρινή..........

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Κι οχι μονο αυτο, αλλα πανε να κανουν "ηγετη" και το φασισταριο τον Καρατζαφερη με τους ναζι του.
Ενας φιλος λεει πως ειναι τοσο χαλια η κατασταση αυτου του υπερσυντηριτικου λαου που μοναχα λιγοι παλαβοι μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα (ενοπλα εννοειται).

o βασιλιάς του δάσους είπε...

den xriazwmaste neo koma...
ellhnew pou na einai ellhnes xriazwmaste.
pantos simfono se pola mazi sou..na eisai kala.