Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Μιμηθήτε τους Σκανδιναβούς

Διαβάζω στον τύπο ότι στη Σουηδία υπάρχει μια οργάνωση που ξεφουσκώνει τα λάστιχα όλων των αυτοκινήτων τύπου τζιπ που βρίσκουν παρκαρισμένα μέσα στις πόλεις, αφήνοντας ένα σημείωμα στο παρπρίζ στο οποίο επισημαίνεται ότι αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι για τις πόλεις και ότι μολύνουν πολύ την ατμόσφαιρα με τα καυσαέριά τους, ενώ συγχρόνως σπαταλούν μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Η κίνηση αυτής της οργάνωσης, διαβάζω ότι έχει αρχίσει να επεκτείνεται και στη γειτονική Δανία.

Τα γράφω αυτά γιατί κι εδώ στην Αθήνα  διάφοροι νεόπλουτοι κυκλοφορούν προκλητικά στο κέντρο με τέτοια αυτοκίνητα, που όσο περνάει ο καιρός όλο και γίνονται περισσότερα. 
Καιρός  κι εμείς εδώ να μιμηθούμε τους Σκανδιναβούς.  Ας παρατήσουμε τα γκαζάκια που βάζουμε χωρίς διάκριση στα αυτοκίνητα και ας αρχίσουμε να ξεφουσκώνουμε  τα λάστιχα όλων των τζιπ που βλέπουμε γύρω μας. Θα προσφέρουμε έτσι κάποια υπηρεσία στο σύνολο και όχι μια χωρίς νόημα διαμαρτυρία που έχουν οι φωτιές με γκαζάκια. Μάλιστα θα πρότεινα να επεκτείνουμε αυτό το μέτρο και σε όσα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως τύπου, που παρκάρουν στα πεζοδρόμια δυσκολεύοντας τη ζωή όλων μας και προπαντός των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Ας μην περιμένουμε κάποια ενέργεια από το ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος μας

1 σχόλιο:

o βασιλιάς του δάσους είπε...

pragmati to vgalane ta matia......
ma den mporoume kai tipota na kanoume..aloste oi ''neoplouti''einai kai aftoi pou mas kivernane..:((