Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Οι αχρείοι δημοσιογράφοι

Μερικές φορές όπως τώρα, με τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων για το αγγελλιόσημο που μας παίρνουν με χαριστικές διατάξεις, επιδοκιμάζω τα συνθήματα των αναρχικών κουκουλοφόρων κατά των δημοσιογράφων. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω εδώ γιατί είναι πασίγνωστα.

Οι αχρείοι δημοσιογράφοι ούτε το 10% του αγγελλιόσημου δεν εκχωρούν για την ανακούφιση των άλλων ασθενέστερων ταμείων. Τα τεράστια ποσά που συσσωρεύονται από το αγγελιόσημο, είναι υπέρ τρίτων φόρος που τον πληρώνουμε όλοι εμείς και τον καρπώνονται οι δημοσιογράφοι. Ας μη ξεχνάμε ότι τους φόρους αυτούς μας πιέζει η Ε.Ε. από χρόνια να τους καταργήσουμε, αλλά λόγω του περιβόητου πολιτικού κόστους κανείς δεν τολμάει να το κάνει πράξη.

Το πιο εντυπωσιακό σ' αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός ότι κανένα κόμμα της λεγομένης αντιπολίτευσης (αξιωματικής και μη), δεν υποστηρίζει την κατάργηση αυτών των ανήθικων νόμων υπέρ τρίτων. Είναι και αυτό ένα ακόμη δείγμα της χρεωκοπίας του πολιτικού μας συστήματος. Ότι μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από την κυβέρνηση το υποστηρίζουν φανατικά. Ότι όμως είναι σωστό και δίκαιο για τον κόσμο και τη χώρα μας, το αγνοούν τελείως. Στο τέλος αναρρωτιούνται γιατί αυξάνεται ο αριθμός των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων, ως επίσης και η αποχή από τις εκλογές.

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Πιο δυνατά dr να σ΄ ακούσει ο Μαγγίνας.
Άχρηστοι όλοι τους Dr εσύ τα γράφεις απλά και κατανοητά και η κυβέρνηση σε γράφει κανονικά.
Τι να πει κανείς με το χάλι της χώρας.

advocatus diaboli είπε...

Λοιπόν, οι δημοσιογράφοι πληρώνουν κανονικά τις κρατήσεις τους (από 150 έως 400 ευρώ ανάλογα με τον μισθό τους- που, πάντως, δεν είναι και λίγα για έναν μισθό 700 ή και 1.400 ευρώ, γιατί τέτοια ποσά έχουν αυτές τις κρατήσεις). Αυτοί που δεν πληρώνουν είναι οι εργοδότες. Αντί γι' αυτό, το ταμείο των δημοσιογράφων εισπράττει το αγγελιόσημο. Είναι, επομένως, ανήθικο να υποστηρίζεις ότι πρέπει από αυτές, τις εργοδοτικές εισφορές, να βγάλουν το 10% και να το δώσουν σε άλλα ταμεία. Εσύ θα το έκανες; Δεν το νομίζω.
Να ψηφιστεί ένας νόμος που να λέει ότι οι εργοδότες δίνουν εισφορές κανονικά (το 16% επί των μισθών των εργαζομένων, όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους) και ας καταργηθεί το αγγελιόσημο. Δεν κάνουν χάρη στους δημοσιογράφους που δεν το καταργούν, αλλά στα αφεντικά τους. Αμα τους κοττάει, ας τους βάλουν να πληρώσουν.
Επιπλέον, το ταμείο των δημοσιογράφων είναι ανθηρό ΟΧΙ λόγω του αγγελιόσημου αλλά επειδή έχει αναλογία 7 εργαζόμενους προς έναν (1) συνταξιούχο. Πολλοί- πάρα πολλοί- επιπλέον, δεν προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη γιατί πεθαίνουν από ασθένειες που είναι επαγγελματικές. Οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως είναι δεύτεροι σε εμφράγματα, μετά τους χειρουργούς για να καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

monahikoslikos, άμα συνεχίσουν να μας γράφουν πάλι όπως πριν, τότε θα το μετανιώσουν πικρά. Άλλη ευκαιρία δεν τους ξαναδίνει ο κόσμος. Αλλά μου φαίνεται ότι δεν πρόκειται στο τέλος να κάνουν τίποτα. Τζάμπα τόση φασαρία....

advocatus diaboli, αν είναι αλήθεια όλα όσα γράφεις για τους εργοδότες, τότε έχεις δίκαιο καιν συμφωνώ, αλλά δεν τα έχω ακούσει ή διαβάσει πουθενά και απορώ γιατί δεν τα αναφέρει κανείς.
Το δημοσίευμά μου όμως αφορά τους φόρους υπέρ τρίτων. Σε ρωτάω: το αγγελιόσημο είναι ένας φόρος υπέρ του ταμείου των δημοσιογράφων, ναι ή όχι; Ένας ανήθικος φόρος που τον πληρώνουμε όλοι εμείς και που είναι προιόν άθλιας συναλλαγής των επίσης αχρείων πολιτικών με την ηγεσία των συνδικαλιστών σας. Το θεωρείς σωστό αυτό;

advocatus diaboli είπε...

Δες σήμερα στο Εθνος τι ακριβώς γράφει ο Δελαστίκ και θα καταλάβεις.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=147719
τα γράφει αναλυτικά.

Ανώνυμος είπε...

advocatus diaboli, ο κ. Δελαστικ λέει τη μισή αλήθεια, που είναι χειρότερη από το ψέμμα, αφού ισχυρίζεται ότι το αγγελιόσημο το πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι. Καί πράγματι το πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι επιχειρηματίες, αλλά αυτοί όπως είναι φυσικό, το μετακυλούν στην τιμή του προιόντος που διαφημίζουν και τελικά το πληρώνει ο καταναλωτής, δηλαδή όλοι εμείς οι υπόλοιποι μαζί με τους συνταξιούχους των 500 ευρώ...!

monahikoslikos είπε...

Dr σίγουρα έχεις κάψει φλάτζα.
Πέρνα από το συνεργείο για ρεκτιφιέ και άσε τις λαλακίες για την περιουσία του Αλαβάνου.
Τουλάχιστον μη ζητάς από μένα εξηγήσεις γιατί ούτε συγγενείς ούτε γνωστός μου είναι.
Είσαι που από το ΚΚΕ "πετάς" στη φιλελεύθερη συμμαχία κι από κει στη Ν.Δ μπορεί να πέρασες κάποια στιγμή κια από το ΣΥΝ και να ξέρεις καλύτερα.