Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Τα ευγενή ταμεία

Δεν ξέρω αν έχουν δίκαιο οι δημοσιογράφοι, δικηγόροι και μηχανικοί που διαμαρτύρονται για την ενοποίηση των Ταμείων τους. Εκεί όμως που έχουν τελείως άδικο, είναι στο ζήτημα της κατάργησης των φόρων που πληρώνει ο πολίτης υπέρ αυτών των Ταμείων. Το Ταμείο των δημοσιογράφων εισπράτει το λεγόμενο αγγελλιόσημο από κάθε διαφήμιση, η δαπάνη του οποίου φυσικά μεταφέρεται από τον διαφημιζόμενο, στον καταναλωτή δηλαδή στον απλό πολίτη. Το Ταμείο των Νομικών εισπράτει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ βάσει του νόμου, για κάθε συμβόλαιο που υπογράφεται, ανεξάρτητα από τη θέληση των δύο συμβαλλομένων. Τέλος, το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) εισπρπάτει σοβαρά ποσά για την ασφάλιση του μελετητή μηχανικού, από κάθε πολίτη που θέλει να κτίσει κάποιο σπίτι ή καλύβα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα πελατειακών σχέσεων των πολιτικών με τους συνδικαλιστές δυστυχώς. Οι λεγόμενοι υπέρ τρίτων φόροι, οι πλέον άδικοι και ανήθικοι φόροι, που οι εκάστοτε κυβερνώντες υπό την πίεση των συνδικάτων και χωρίς ντροπή, νομοθέτησαν υπέρ αυτών των Ταμείων, τα οποία πολύ σωστά ονομάζονται χλευαστικά "ευγενή Ταμεία"!
Τα ποσά που συγκεντρώνονται με αυτό τον τρόπο είναι τεράστια και επιβαρύνουν όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους. Πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί που αγωνίζονται με ιδιοτέλεια για τη διατήρηση αυτών των προνομίων.
Άκουσα στην τηλεόραση δημοσιογράφους να υπεραμύνονται για τη διατήρηση αυτού του καθεστώτος και μόνο ο Γ. Κύρτσος και Μ. Κουρής προς τιμήν τους, τάχθηκαν υπέρ της κατάργησής του, αν και οι ίδιοι είναι δημοσιογράφοι.

Οι αντιδράσεις των θιγομένων θα είναι ασφαλώς μεγάλες. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει επιτέλους κάποτε αποφασηστικότητα καιεπιμονή. Το οφείλει σε αυτούς που της έδωσαν μια ακόμη ευκαιρία, που θα είναι όμως κυριολεκτικά η τελευταία. Ο Σαρκοζί τους δείχνει το δρόμο.........

4 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Αν έψαχνες ή ρώταγες να μάθεις έναντι ποίου ανταλλάγματος θεσπίστηκε το αγγελιόσημο για τους δημοσιογράφους ενδεχομένως να ήσουν ποιο συγκρατημένος στους χαρακτηρισμούς σου.
Όσο για το πόσα πληρώνει ο καταναλωτής για τους δημοσιογράφους μέσω του αγγελιόσημου κάνε μια αναγωγή με αυτά που πληρώνει ο καταναλωτής μέσω της φορολογίας για τις επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία κια βγάλε συμπεράσματα.
Γιατί στο ταμείο των δημοσιογράφων δεν μπαίνει ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δεν ελπίζω να σε προβλημάτισα καθώς όπως παρακολουθώ συχνά πυκνά μένεις στη επιφάνεια και δεν κουράζεις το μυαλουδάκι σου να σκάψεις κάτω από την πάχνη να δεις τι κρύβεται.

Ανώνυμος είπε...

Το αγγελιόσημο, το μηχανόσημο και το δικηγορόσημο που πληρώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης, είναι υπέρ τρίτων φόροι. Η πιο άγρια και ανήθικη φορολογία που υπάρχει. Είναι το αποτέλεσμα συναλλαγής των συνδικαλιστών με τους αχρείους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Εσύ φαίνεται ότι είσαι δημοσιογράφος γιαυτό εστίασες την προσοχή σου μόνο στο αγγελιόσημο. Δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια και η ηθική αλλά μόνο το ΑΝΤΙ......

monahikoslikos είπε...

Νομίζω πως γεννήθηκες κοιμισμένος και κοιμισμένος θα πεθάνεις.
Ξύπνα dr...

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάζω τα ατράνταχτα επιχειρήματά σου..!!