Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Έργα και ημέρες του Υπουργού Γ. Βουλγαράκη

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω, θα νομίσετε ότι τα έγραψε κάποια αντιπολιτευόμενη εφημερίδα. Όχι, τα έγραψε η «Καθημερινή» που πρόσκειται στην κυβέρνηση, στη στήλη «Υποβολείο» του Βασίλη Αγγελικόπουλου.

Το 2006 η κυβέρνηση προσκάλεσε έναν διακεκριμένο Έλληνα του εξωτερικού, για να αναλάβει τη Λυρική Σκηνή. Ο άνθρωπος παράτησε το σπίτι και τη δουλειά του στο Λονδίνο και ήρθε στην Αθήνα. Τον ένα χρόνο που εργάσθηκε, κατόρθωσε να δώσει σοβαρά σημάδια καλλιτεχνικής ανόδου της Λυρικής, όπως ομολογούν αυτοί που ξέρουν. Τον δεύτερο χρόνο τον απομάκρυνε ο υπουργός Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκης, διότι έτσι το ήθελε ο πανάσχετος αλλά ισχυρός πρόεδρος του Δ.Σ. που είχαν βάλει.

Η κυβέρνηση που τον προσκάλεσε, για να τον πείσει να έλθει εδώ, του είχε υποσχεθεί κάποιον ικανοποιητικό μισθό, αλλά στη σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε ένα χρόνο μετά, ανέγραφε το 1/3 του συμφωνηθέντος ποσού! Όταν εμβρόντητος διαμαρτυρήθηκε, δημοσίευσαν νέα απόφαση με την οποία το 1/3 γινόταν 2/3!! Όσο για τα αναδρομικά, ούτε λόγος του είπαν. Το άκρον άωτον της αναισχυντίας της κυβέρνησης ή του Κράτους αν προτιμάτε.

Αυτά είναι τα έργα και οι μέρες του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, που τόλμησε να εκδώσει και σχετικό βιβλίο με απόψεις περί πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: