Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Οι μισές αλήθειες του Πρωθυπουργού

Μας απηύθυνε διάγγελμα  χθες ο Πρωθυπουργός μας, εγγυόμενος την ασφάλεια των καταθέσεών μας και ησύχασαν όλοι οι Έλληνες μικροκαταθέτες! 
Οι γνωρίζοντες όμως λίγα οικονομικά, ξέρουν ότι ο κ. Καραμανλής μας είπε τη μισή αλήθεια, αφού το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ μόνο! Δεν χρειαζόταν λοιπόν να μας το πει ο Πρωθυπουργός. Το πρόβλημα είναι για τις καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια, για τα οποία δεν μας είπε τίποτα. 

Θα δίναμε συγχαρητήρια στον κ. Καραμανλή άν εγγυόταν ΟΛΕΣ τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, όπως ακριβώς έπραξε ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας. Αντί γιαυτό όμως, προτίμησε να μας πει μια μισή αλήθεια (την οποία  άλλωστε γνωρίζαμε), για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι στις κρίσιμες στιγμές είναι ανίκανος να πάρει μια γενναία απόφαση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ο μόνος πολιτικός που λέει μισές αλήθειες! Όλοι το ίδιο κάνουν! Αυτό όμως δεν είναι ελαφρυντικό, γιατί πρόκειται για τον Πρωθυπουργό!

monahikoslikos είπε...

Το Ταμείο εγγύησης καταθέσεων έχει μόνο 940 εκατ. ευρώ αποθεματικό.
Ποιος θα τα πρωτοπάρει;
Έχεις καμιά πληροφορία;
Καλό μήνα.

Ανώνυμος είπε...

@filistir, συμφωνούμε απόλυτα.

@Λύκε μου δεν έχω πληροφορίες, αλλά ...............βασίζομαι στο λόγο του Πρωθυπουργού!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Στην Ιρλανδία η "ισχυρή" οικονομία κατέρρευσε. Χρεοκόπησε το κράτος. Εδώ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα...!!!

Επίσης η εγγύηση στο πενταετές είναι μέχρι του ποσού των 200000 ευρώ. Ξέρεις πολλούς μικροκαταθέτες που να έχουν περισσότερα χρήματα; Εδώ μέχρι πριν από λίγους μήνες κλαίγαμε ότι οι καταθέσεις είναι λίγων χιλιάδων ευρώ στην καλύτερη...