Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Σιμωνίας το ανάγνωσμα

Τον πρώτο αιώνα μ.Χ. ο Σίμων ο επονομαζόμενος και μάγος, προσπάθησε να εξαγοράσει με χρήματα την Άγια Χάρη από τον Απόστολο Πέτρο, ο οποίος όμως τον αποδοκίμασε. Έτσι γεννήθηκε το αμάρτημα της σιμωνίας.
Στις μέρες μας όμως, ο γνωστός ηγούμενος του Αγίου Όρους, δεν τσιγγουνεύθηκε καθόλου να προσφέρει τη θεία χάρη στους πολιτικούς μας και σε άλλους αξιωματούχους του κράτους, με σοβαρότατα ανταλάγματα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

"Μη κτήσεσθε χρυσόν, μηδέ άργυρον, μηδέ χαλκόν" λένε οι Γραφές. Η μονή Βατοπεδίου κατέχει μια τεράστια περιουσία, ενάντια στις γραφές αυτές. Ποιο είναι το φιλανθρωπικό της έργο που προσφέρει; Αλίμονο, κανένα!  Ο πλουτισμός της Μονής έγινε έμμονη ιδέα και ο ηγούμενος ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ελλάδας! Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν ποτέ άνοιγαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του. Ο καταδικασθείς επίσκοπος Αττικής είχε λογαριασμό 1.000.000 δραχμών, ο περί ου ο λόγος ηγούμενος ασφαλώς θα τον ξεπερνάει!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο αμάρτημα της σιμωνίας έχουν υποπέσει όχι μόνο ο ηγούμενος, αλλά και οι πολιτικοί με τις χαριστικές τους πράξεις.......

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πολύ δίκιο ανώνυμε φίλε.

kwtsos είπε...

Λάβετε, φάγετε!

Ανώνυμος είπε...

kwtsos, λάβετε φάγετε, τούτο εστί το σώμα μου.....