Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Η καύση των νεκρών

Είμαι από αυτούς που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα. Ψηφίζω πάντα ελέυθερα ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε κόμματος και την προσωπικότητα του αρχηγού του. Το 2004 ξεγελάστηκα από τις εξαγγελίες του σημερινού πρωθυπουργού και ψήφισα τη Ν.Δ.Έπεσα έξω τρομερά στις προσδοκίες μου και αισθάνομαι προδομένος. Σχεδόν τίποτα δεν πραγματοποίησε από τις εξαγγελίες του ο Καραμανλής. Μου δίνει την εντύπωση ενός άβουλου, νωθρού, αναποφάσιστου και αργού στη σκέψη ανθρώπου. Πριν τελειώσει η πρώτη του θητεία, άρχισε να χάνει τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν το 2004. Ήταν το πιο αληθινά προοδευτικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, οι πραγματικοί Έλληνες που αγαπούν τη χώρα τους και θέλουν να τη δουν να προοδεύει, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Μια από αυτές τις μεταρρυθμίσεις ήταν και αυτή για την καύση των νεκρών, που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Από το 2006 έχει ψηφίσει η Βουλή τον σχετικό νόμο, αλλά τίποτα δεν έχει προχωράει ακόμη , αφού για την υλοποίησή του απαιτείται η έκδοση ενός ρυθμιστικού Π.Δ/τος, που τρία χρόνια τώρα μελετάται από την κυβέρνηση. Προφανώς αντιδρά η Ελληνική Εκκλησία και λόγω του καταραμένου πολιτικού κόστους, που κρατάει δέσμιους όλους τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες, μένουμε καθηλωμένοι στο παρελθόν.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε το στίγμα του στην Ελληνική πολιτική ιστορία, καθιερώνοντας τον πολιτικό γάμο, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις του τότε αρχιεπισκόπου. Ο Κώστας Σημίτης αγνόησε παληκαρίσια τα λάβαρα του μακαριστού Χριστόδουλου και επιτέλους απήλλαξε τους πολίτες από το στίγμα την αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Ο Καραμανλής δεν τολμάει να προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου για την καύση των νεκρών, εντάσσοντας ό ίδιος τον εαυτό του στην κατηγορία των πιο άβουλων και ανίκανων πρωθυπουργών μας. Του λείπει η στόφα του προοδευτικού πρωθυπουργού και θα μείνει μόνο με το χαρακτηρισμό "ο ανεψιός" του γέρου Καραμανλή. Πολύ κρίμα, γιατί περιμέναμε τόσα πολλά από ένα τόσο νέο άνθρωπο, που μας διέψευσε οικτρά και όχι μόνο στο θέμα της καύσης των νεκρών.

3 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Δεν αντιδρά η Εκκλησία. Και πίστεψέ με τα πράγματα πολιτικά είναι ευκολότερα για την καύση από ότι για το σύμφωνο συμβίωσης ας πούμε που ισχύει κανονικότατα. Αυτοί που αντιδρούν είναι διάφορες οργανώσεις περιβαντολόγων και κόμματα γύρω από αυτούς για την διευθέτηση των χώρων καύσης.

Dr Jekyl είπε...

Αγαπητέ Βασίλη, όποιος και να αντιδρά, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αδιαφορήσει για το πολιτικό κόστος και να εκδόσει το περιβόητο Π.Δ. που είναι ένα κάποιο βήμα εκσυγχρονισμού της κοινωνίας μας. Όσοι επιθυμούν, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, έχουν δικαίωμα να διαθέσουν το σώμα τους όπως επιθυμούν.

Αν κρίνω από δημοσιευθείσες επιστολές μερικών μητροπολιτών, φαίνεται ότι η Εκκλησία είναι αυτή που έχει αντιρρήσεις.....

Γερόλυκος είπε...

Λόγω ηλικίας, ήλπιζα κι εγώ στην καύση των νεκρών, αλλά δυστυχώς θα γίνω βορά των σκουληκιών όπως φαίνεται..... Κρίμα..!